Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Uzēst pūdētu siļķi, pabraukāt ar limuzīnu, apskatīt nestrādājošas tualetes Alūksnē un paviesoties narkomānu midzenī. Tāda bija žurnālistes Baibas Runces ikdiena, strādājot raidījumā "Bez tabu". Tagad viņa strādā pētnieciskajā žurnālistikā un audzina bērnu.

Jaunā māmiņa Baiba Runce-Hāka pati sevi raksturo kā žurnālisti, piedzīvojumu un adrenalīna meklētāju. Savu karjeru uzsākusi raidījumā "Bez tabu", šobrīd viņa darbojas pētnieciskajā žurnālistikā Latvijas Radio (LR) raidījumā "Atvērtie faili". Kāpēc notika pārmaiņas viņas karjerā? Kur viņa rod enerģiju, un kāpēc Baibai patīk darīt ekstrēmas lietas?

Kā tev gāja "Bez tabu"? Kāda bija tava pieredze visu gadu garumā?

"Bez tabu" man bija ļoti mīļš un joprojām ir. To laiku varētu raksturot – mēs visi bijām tāda viena liela ģimene. Darbs bija ļoti aizraujošs, ātrs, izaicinošs, arī skarbs un jautrs. Tur bija lieli kontrasti. Man uzticēja vadīt atsevišķu rubriku kopā ar Ēriku Palkavnieku "Bez tabu: Dzīves smalkumi", tas bija smalks un glamūrīgs raidījums. Mani pucēja, meklēja drēbes, mēs gājām uz smalkām ballītēm, pasākumiem, tikāmies ar slavenībām, es ēnoju prezidentu. Pavadīju visu dienu kopā ar Raimondu Vējoni.

Bija tāda veida darbs, un tad pēkšņi, tajā pašā nedēļā – no limuzīna augstpapēžu kurpēs – es jau varēju būt Alūksnes stacijas autoostas tualetēs, kuras nestrādā. Man darba "Bez tabu" neaptrūkās. Mēs staigājām pa narkomānu midzeņiem, braukājām vakaros pa pamestām ēkām, tas mani aizrāva visus gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!