Foto: LETA

Intervijā reliģiskajam ziņu portālam "LifeSiteNews" Romas Katoļu Baznīcas Rīgas arhibīskaps-metropolīts Zbigņevs Stankevičs izteicis spēcīgas pretenzijas tam, ka rietumu pasaule turpina popularizēt homoseksualitāti visā pasaulē.

Intervija "LifeSiteNews" notikusi laikā, kad Vatikāna noritēja garīdzniecības sapulce, kas veltīta ģimenēm. Tā publicēta līdztekus tādiem rakstiem kā "["Playboy" īpašnieka] Hjū Hefnera mazais netīrais noslēpums" un "Došanās uz Romu, lai apmeklētu ģimenes sinodi, ir smaga manai sievai un 8 bērniem, bet pastāv labs iemesls, kādēļ viņa manu klātbūtni tajā atbalsta".

Saskaņā ar Stankeviča teikto mūsdienu laicīgā rietumu pasaule izmanto savu varu un materiālos līdzekļus, lai piespiestu attīstības valstis pieņemt homoseksualitāti un viendzimuma laulības.

"Mēs esam pakļauti spiedienam," apgalvo Stankevičs. "Viņi vēlas to popularizēt un uzspiest citiem."

Vaicāts par to, vai arī Latvija ir piedzīvojusi tādu spiedienu kā Āfrikas valstis, dažām no kurām, atbildot uz likumiem par homoseksuālu darbību ierobežošanu, rietumu valstis draudēja pārtraukt ārvalstu līdzekļu investīcijas, Stankevičs atbildēja, ka viņa valstī nav pieņemti likumi, kas aizliedz piekopt homoseksualitāti, tādēļ tā nav saskārusies ar rietumu šantāžu.

Ārvalstu aktīvistu grupējumi ir rīkojuši geju "praida" gājienus arī Latvijā, taču tie nav bijuši plaši apmeklēti – to apmeklētāji visbiežāk ir rietumnieki, apgalvo garīdznieks. Turpretī Stankeviča rīkoto lūgšanu, kas tika vērsta pret vienu no šādiem gājieniem, latvieši atbalstījuši gana sparīgi.

"Es aicināju visus kristiešus un ticīgos uz manis vadīto katedrāli vienoties lūgšanā par Latvijas morālajām vērtībām un (…) ģimenēm," teica Stankevičs. "Katedrāli apmeklēja vairāk cilvēku nekā geju gājienu." Tādēļ nākamgad Latvijā plāno ierasties visi "Europride" pārstāvji ar mērķi ietekmēt ne vien mazo Baltijas valsti, atbalstot homoseksuāļu tiesības, bet arī tās kaimiņvalsti Krieviju, ar kuru Latvijai ir tuva kultūras saikne, brīdina "LifeSiteNews".

Arhibīskaps Stankevičs apgalvo, ka rietumvalstu pieeja homoseksualitātei nav Latvijas sabiedrības interesēs. "Latvijā homoseksuāļi netiek diskriminēti," apgalvo arhibīskaps. "Viņiem ir tādas pašas tiesības kā citiem Latvijas iedzīvotājiem un īpašas tiesības nav nepieciešamas, jo tās drīzāk būtu priekšrocības." Atļaujot viendzimuma laulības, ko aizvien vairāk pieprasa rietumvalstu geju tiesību aizstāvji, tiktu atbalstīti homoseksuāļu iekšējie traucējumi," uzskata arhibīskaps.

"Homoseksuālas attiecības ir pretdabiskas," piebilda Stankevičs. "Kristieši to uzskata par grēku un mēs nespētu ko tādu atbalstīt."

Arhibīskaps neatbalsta uzskatu, ka viendzimuma "laulība" ir viena no cilvēku pamattiesībām. "Brīžos, kad šie lobiji cenšas uzspiest viendzimuma laulības," apgalvoja arhibīskaps.

"Kristieši ir pārāk politkorekti, lai pretotos idejai par viendzimuma laulību," Stankevičs skaidro "LifeSiteNews". "Viņi cieš klusu, nevis ziņo patiesību. Mūsu sūtība ir izplatīt kristiānisma mācību mūsdienu pasaulē (…) un mēs esam aicināti nekaunēties no šīs mācības – pat tad, ja šī mācība ir pret politkorektumu, pat tad, ja vairākums to neatbalsta."

"Kristiešu mācība atbalsta cilvēciskas būtnes, un palīdz cilvēkiem sasniegt pilnību," apgalvo Stankevičs. "Homoseksuālas attiecības iznīcina cilvēces identitāti – ne vien kristīgo, bet cilvēces identitāti kopumā, vīrieša un sievietes identitāti."

"Mums ir jāskaidro," piebilda arhibīskaps, "ka neesam pret homoseksuāļiem. Mēs viņus atbalstām. Esam aicināti aizstāvēt ikkatru cilvēku, taču esam aicināti arī atmaskot melus un patiesības trūkumu šādās attiecībās."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!