Foto: Publicitātes foto

Partijas "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) valdes līdzpriekšsēdētāja Tatjana Ždanoka aicinājusi Centrālo vēlēšanu komisiju (CVK) nolemt, ka PCTVL ir pārvarējusi 5% barjeru pašvaldību vēlēšanās Aizkraukles novadā. CVK gan iecerējusi atbildēt, ka saskaņā ar normatīvajiem aktiem tas nav noticis, sacīja CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

Ždanoka iesniegumā norādījusi, ka, dalot derīgo vēlēšanu zīmju skaitu ar PCTVL iegūto balsu skaitu, politiskais spēks ir ieguvis vairāk nekā 5% balsu. Savukārt Bērziņa akcentē, ka likumā noteikts, ka iegūto procentu skaitu rēķina no vēlēšanu kastē atrasto derīgo aplokšņu skaita. Līdz ar to PCTVL nav pārvarējusi vēlēšanās noteikto barjeru, un CVK par likumā noteikto rezultātu aprēķināšanas procedūru informēs politiskā spēka valdes līdzpriekšsēdētāju.

Aizkraukles novadā PCTVL ieguvusi 137 balsis jeb 4,96%, jo kopējais derīgo aplokšņu skaits ir 2760. Kopējais no aploksnēm izņemto derīgo vēlēšanu zīmju skaits ir 2735, norādīja Bērziņa.

Kā ziņots, Aizkraukles novadā pārliecinošu uzvaru pašvaldību vēlēšanās ir ieguvusi Vidzemes partija, par kuru kopumā nobalsojuši 1826 jeb 66,16% vēlētāju, liecina CVK apkopotie vēlēšanu rezultāti.

Otrajā vietā palikusi "Vienotība", kas ieguvusi 385 balsis jeb 13,95%, trešajā vietā ar 243 jeb 8,8% ierindojies "Saskaņas centrs" (SC), bet ceturtajā ar 144 jeb 5,22% balsu - Zaļo un zemnieku savienība (ZZS).

Saskaņā ar vēlēšanu rezultātiem no 15 vietām Aizkraukles novada domē 11 tiks Vidzemes partijai, divas - "Vienotībai", bet pa vienai - ZZS un SC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!