Foto: Publicitātes foto

Partija "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL), kas sestdien kongresā nobalsoja par nosaukuma maiņu uz Latvijas Krievu savienība, piedalīsies Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās un saraksta līdere būs pašreizējā EP deputāte Tatjana Ždanoka.

Šādu lēmumu kongress pieņēma, ņemot vērā, ka "Ždanoka cienīgi aizstāvējusi vēlētāju intereses un īstenojusi partijas programmu". Turklāt no PCTVL pārstāvjiem EP esot atkarīgs, kā Latvijā tiek ievērotas cilvēktiesības.

Kongresa delegāti pauda pārliecību, ka Ždanokas individuālā popularitāte ir tik liela, ka spēj nodrošināt labus rezultātus EP vēlēšanās.

Partijas valdei uzdots trīs nedēļu laikā izveidot pilnu kandidātu sarakstu startam vēlēšanās, savukārt partijas birojam - vadīt priekšvēlēšanu kampaņu.

Kongresā Ždanoka pauda viedokli, ka kardināli ir jāmaina Eiropas Savienības līgums un visām savienības institūcijām ir jābūt pakļautām iedzīvotājiem. Ždanoka un viņas domubriedri, cita starpā, arī iestājas par to, ka pašnoteikšanās tiesības ir jāpiešķir baskiem Spānijā un skotiem Lielbritānijā.

Ždanoka pirmoreiz EP tika ievēlēta 2004.gadā, bet 2009.gadā viņa atkārtoti saņēma vēlētāju uzticību. Ždanoka EP darbojas Zaļo un Eiropas Brīvās alianses frakcijā.

Kā ziņots, PCTVL kongresā šodien apstiprināts partijas jaunais nosaukums - Latvijas Krievu savienība.

Par nosaukuma maiņu balsoja 60 kongresa delegāti no aptuveni 90 klātesošajiem. Daudz mazāku atbalstu saņēma divi citi iespējamie partijas nosaukuma varianti - "Krievu izvēle" un "Tautas izvēle".

Kā norādīts kongresa lēmumā par nosaukuma maiņu, PCTVL ir "cilvēciskais un organizatoriskais potenciāls", kas ir pietiekams cīņai par varu un sabiedrības attīstības ietekmēšanu. Tomēr potenciālo vēlētāju lielākajā daļā partijas nosaukums saistās ar pēdējo gadu neveiksmīgajām kampaņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!