Lai gan partija "Līdztiesība" atzinusi nepieciešamību Latvijai iestāties Eiropas Savienībā (ES), kustības līdere Tatjana Ždanoka joprojām Latviju salīdzina ar "izvarotu jaunavu", kurai nu ir tiesības pieprasīt oficiālu laulību ar ES.
Ždanoka sestdien žurnālistiem pauda pārliecību, ka "izvarošana" notikusi brīdī, kad Latvija sāka savu ceļu uz ES. Viņa apgalvoja, ka ekonomiskie aprēķini liecina - ES paplašināšanās ir izdevīga galvenokārt ES dalībvalstīm. Savukārt pilnīgi visas jaunās dalībvalstis šajā procesā zaudēs.

"Bet tas ir noticis, un Latvijai ir tiesības pieprasīt oficiālu laulību ar visām no tā izrietošajām sekām - finansiālo palīdzību, ko ES var piedāvāt," sacīja Ždanoka.

"Līdztiesības" vadība ir pārliecināta, ka abu kreiso spēku apvienībā "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) pārstāvēto partiju pretrunīgie uzskati netraucēs apvienībai aktīvi rīkot kopīgus pasākumus pirms gaidāmā referenduma par Latvijas iestāšanos ES.

Ždanoka stāstīja, ka apvienība, visticamāk, pirms referenduma rīkos tikšanās ar iedzīvotājiem, kurās "Līdztiesība" skaidros savu redzējumu par Latvijas nākotni ES sastāvā, savukārt apvienības partneri Latvijas Sociālistiskā partija (LSP) izklāstīs argumentus pret iestāšanos ES. "Cilvēkiem ir pašiem sava galva, mēs tikai piedāvāsim argumentus," teica Ždanoka.

Viņa norādīja, ka "Līdztiesības" un LSP atšķirīgie viedokļi par Latvijas iestāšanos ES atspoguļo dažādos apvienības vēlētāju viedokļus, šīs atšķirības nodēvējot par priekšrocību.

"Līdztiesība" savā jaunajā programmā pārskatījusi attieksmi pret ES un atzīst, ka integrācija ES Latvijai ir vitāli svarīga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!