Saceltā ažiotāža ap manu apstiprināšanu amatā ir tikai tādēļ, ka "kungi, kam netīras rokas sakarā ar to procesu", baidās ka es, būdama Rīgas Dzīvojamo māju privatizācijas komisijas priekšsēdētājas amatā, sabiedrībai atklāšu nelikumības. Tā šorīt Latvijas radio izteicās apvienības "Līdztiesība" priekšsēdētāja Tatjana Ždanoka.
Pēc viņas domām, nelikumību dzīvokļu privatizācijā varētu būt ļoti daudz. "Kaut vai, piemēram, mākslinieku darbnīcas", norādīja Ždanoka, piebilstot, ka reti kuru mākslinieku darbnīcu privatizējuši mākslinieki.

Ždanoka arī informēja, ka "Līdztiesība" apzināti gājusi uz privatizācijas komisijas priekšsēdētāja amatu, lai gan rēķinājušies ar konkursa noteikumiem. "Saviem vēlētājiem solījām dzīvokļu privatizācijas paātrināšanu". Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks [Sergejs Dolgopolovs] šo nozari pārrauga politiski. Arī Pilsētas īpašuma un privatizācijas lietu komiteju vada apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) pārstāvis Sergejs Zaļetajevs. Tā kā privatizācijas komisja pakļauta šīm amatpersonām, tad pēc PCTVL domām, "jānes atbildība līdz galam, ja jau uzņēmāmies atbildību par šo nozari", norāda Ždanoka.

Pēc Ždanokas domām, daudzas ļaunprātības dzīvokļu privatizācijā ir neatgriezeniskas. Taču privatizācijas process jāvirza tālāk paātrināti. Par nepareizu privatizācijas komisijas priekšsēdētāja kandidāte uzskata māju ierakstīšanas zemesgrāmatā deleģēšanu privātfirmām tā vietā, lai ar to nodarbotos patstāvīgi. "Tas tikai paildzina privatizācijas procesu, un privatizācija nenotiek noteiktajos termiņos".

Runājot par savu darbību Interfrontē, Ždanoka norāda uz šīs organizācijas būtību - "vienmēr esmu bijusi internacionāliste, jo nīstu jebkāda veida nacionālismu. Cilvēks paliek cilvēks, neskatoties vai viņš krievs, latvietis vai ebrejs".

Kā ziņots, Rīgas domes rīkotā konkursa komisija no septiņiem pretendentiem, kas bija pieteikušies Rīgas domes izsludinātajā konkursā par komisijas vadītāja amatu, par piemērotāko šim amatam atzina Ždanokas kandidatūru.

Rīgas domes deputātu bloks "Centra apvienība" neuzskata par iespējamu balsot par Tatjanas Ždanokas kandidatūru Rīgas pilsētas valsts un pašvaldības dzīvojamo māju privatizācijas komisijas priekšsēdētājas amatam un aicina izvēlēties citu kandidatūru.

Savukārt PCTVL pagājušajā nedēļā paziņoja, ka neatsauks savu pārstāvi, partijas "Līdztiesība" priekšsēdētāju Tatjanu Ždanoku no kandidēšanas Rīgas Dzīvojamo māju privatizācijas komisijas vadītājas amatam.

Kā ziņots, līdzšinējo komisijas priekšsēdētāju Reimani pēc paša vēlēšanās dome no amata atbrīvoja 20.decembrī. Ar domes priekšsēdētāja Gundara Bojāra rīkojumu Reimanis iecelts par komisijas izpilddirektoru. Līdz jaunā komisijas priekšsēdētāja iecelšanai šos pienākumus uzdots pildīt komisijas loceklei, Komunālā departamenta Dzīvokļu pārvaldes priekšniecei Ārijai Stabiņai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!