Kustības "Līdztiesība" līdere un Rīgas dzīvojamo māju privatizācijas komisijas (RDzMPK) priekšsēdētāja amata konkursā par uzvarētāju atzītā Tatjana Ždanoka pozitīvi vērtē Rīgas mēra ierosinājumu par RDzMPK darbības izbeigšanu un citas institūcijas izveidošanu tās vietā un piekrīt mēra paustajam, ka konkursa rīkošana bija iegājusi "politiskā strupceļā".
Bijusī interfrontes aktīviste arī pieļauj, ka gadījumā, ja tiek izveidota jauna institūcija RDzMPK vietā, viņa varētu piedalīties šīs iestādes vadītāja konkursā, ja tāds tiks izsludināts, BNS sacīja Ždanoka. "Es uzskatu, ka tas ir ļoti labi, ko izdarīja Bojārs, jo tā ir izeja no politiskā strupceļa," viņa sacīja, norādot, ka nejūtas nelāgi vai aizvainoti minētas Bojāra iniciatīvas dēļ.

Jāatgādina, ka Rīgas mērs Gundars Bojārs uzskata - Rīgas domei būtu nepieciešams apturēt RDzMPK priekšsēdētāja iecelšanu, jo uzskata, ka konkursa rīkošana uz vadītāja vietu, kurā uzvarēja Ždanoka, ir iegājusi politiskā strupceļā. Jautājums par RDzMPK darbības izbeigšanu un citas institūcijas izveidošanu tiks virzīts izskatīšanai Rīgas domes komitejās un domes sēdē.

Saskaņā ar likumu Rīgas dome var izveidot citu komisiju, kas nodarbotos ne tikai ar privatizāciju, bet arī ēku apsaimniekošanu, skaidroja domē. Pēc Bojāra domām, jaunā struktūra ļautu stingrāk kontrolēt tai pakļautās struktūrvienības un novērst "labi zināmus trūkums to līdzšinējā darbībā - izšķērdību, sliktu darba organizāciju un gausumu".

Jau vēstīts, ka RDzMPK priekšsēdētāja amatam no četriem noteiktajām prasībām atbilstošajiem kandidātiem konkursa komisija izvēlējās Ždanoku. Jau komisijas izveidošanas laikā domes kuluāros runāts, ka amats domāts tieši Ždanokai, bet viņa to nekomentēja. Par Ždanoku aizklātajā balsojumā nobalsoja seši no septiņiem komisijas locekļiem.

Galīgais lēmums par Ždanokas apstiprināšanu amatā būtu jāpieņem Rīgas domei, taču vismaz puse deputātu pauda negatīvu attieksmi pret šo kandidatūru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!