Foto: LETA

Latviju pārstāvošās Eiropas Parlamenta (EP) deputātes Tatjanas Ždanokas dzīvesvietas vārti ir nokrāsoti Ukrainas karoga krāsās. "Vārti ir pārkrāsoti, tā ir taisnība. Esmu tikko vērsusies policijā," portālu "Delfi" informēja deputāte.

Par notikušo sociālajā medijā "Twitter" vēstīja Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš.

Jau vēstīts, ka Ždanoka, kas parlamentā ievēlēta no "Latvijas Krievu savienības", kā liecina informācija deputātes eiroparlamentārieša lapā, no 1. aprīļa vairs nepieder ne pie vienas frakcijas. Viņa šobrīd ir "pie politiskajām grupām nepiederoša".

Politiķe presei apstiprinājusi, ka šķiršanās no grupas ir saistīta ar politiķes viedokli par Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Iepriekš ziņots, ka Ždanoka bija viena no nedaudzajiem deputātiem, kas martā neatbalstīja EP rezolūciju pret Krievijas agresiju Ukrainā, kurā tika pieprasītas stingrākas sankcijas pret Krieviju un iezīmēti centieni piešķirt Ukrainai Eiropas Savienības (ES) kandidātvalsts statusu.

Krievija 24. februārī sāka pilna mēroga militāru uzbrukumu Ukrainai. Starptautiskā Krimināltiesa uzsākusi izmeklēšanu par situāciju Ukrainā. Palielinās civiliedzīvotāju upuru skaits, kā arī bēgļu plūsmas. Krievijai turpinot agresiju, visā pasaulē notiek plašas protesta akcijas. Tāpat kā atbalsta simbols Ukrainai tiek izmantots tās karogs, kas ir zilā un dzeltenā krāsā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!