Foto: Publicitātes foto

Latvijas eiroparlamentārieties Tatjanas Ždanokas došanās uz Krievijas anektēto Krimas pussalu un publiski paustais atbalsts starptautiski neatzītajam referendumam par Krimas pievienošanu Krievijai, varētu novest pie Ždanokas un viņas pārstāvētās politiskās partijas "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" izslēgšanas no Eiropas Parlamenta (EP) Zaļo un Eiropas Brīvās apvienības (EBA) grupas.

To vēstulē Saeimas deputātam Vilnim Ķirsim (RP), kurš vērsa Ždanokas pārstāvētās politiskās grupas vadības uzmanību uz viņas aktivitātēm Krimā, norādījis EBA pārstāvis Marks Demesmīkers, kurš jau esot vērsies pie sava partijas biedra, EBA prezidenta Ērika Deforta ar priekšlikumu izslēgt Ždanoku no apvienības.

Demesmīkers vēstulē Ķirsim uzsver, ka Ždanokas paziņojumi ir pretrunā ar viņas pārstāvētās politiskās grupas nostāju Krimas krīzes jautājumā.

Beļģu eiroparlamentārietis Demesmīkers arīdzan norāda, ka pats ir vairākkārt nosodījis Krievijas īstenoto agresiju Krimā un Austrumukrainā, kā arī personiski apmeklējis Maidanu gan pērnā gada decembrī, gan šā gada februārī, kad tur notika asinsizliešana.

"Delfi" jau vēstīja, ka sašutumu par Ždanokas publisko nostāju, kas ir pretrunā ar EP viedokli, pauda arī viņas pārstāvētajā politiskajā grupā ietilpstošie "zaļie", kurus pārstāvošā Rebeka Hārmsa paziņoja, ka aicinās EBA lemt par Ždanokas izslēgšanu.

Pati Ždanoka gan Hārmsas paziņojumu uztvēra mierīgi, apgalvojot, ka "zaļajiem" nav ietekmes uz EBA lēmumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!