Foto: AP/Scanpix/LETA

Ceturtdien, 26. maijā, Saeimas sēdes laikā paredzēta Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska uzruna Saeimai, portālu "Delfi" informēja Saeimas preses dienestā.

Ukrainas prezidents Saeimu uzrunās pēc Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces (NA) uzaicinājuma.

Uzruna noritēs attālināti, un tai varēs sekot līdzi Saeimas mājaslapā un "Facebook" kontā.

Mūrniece sacīja, ka par spīti karam un personīgajam apdraudējumam Ukrainas politiskā vadība turpina nepagurstoši strādāt. Viņa norādīja, ka Latvijas un Ukrainas savstarpējā izpratne, politiskā un arī praktiskā sadarbība ir ciešāka nekā jebkad iepriekš.

"Tas tādēļ, ka mūs vieno kopīgs mērķis – Ukrainas uzvara pār ļaunumu, kas patlaban plēš dziļas brūces Eiropas kontinentā," uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.

Mūrniece sacīja, ka Ukraina varonīgi cīnās pret Krievijas okupantiem. "Zelenskis turpina iedvesmot taisnīgai cīņai par brīvību, un tā ir cīņa ne tikai par Ukrainas brīvību. Ukraina aizstāv vērtības, kuras ir visas demokrātiskās pasaules dzīvesveida pamatā – brīvība, miers un demokrātija," teica Saeimas spīkere.

Mūrniece kopā ar Igaunijas un Lietuvas parlamentu priekšsēdētājiem bija pirmie parlamentu spīkeri, kas pēc kara sākuma apmeklēja Kijivu, 2022. gada 24. martā tiekoties ar Ukrainas parlamentāriešiem un arī Ukrainas prezidentu.

Šī gada 7. aprīlī Saeimas deputātus uzrunāja Verhovna Radas priekšsēdētājs Ruslans Stefančuks, savukārt 9. maijā Latviju vizītē apmeklēja parlamenta vicespīkere Olena Kondratjuka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!