Foto: RDSD
Būvdarbu laikā pie Brasas satiksmes pārvada atrasti bijušie Rīgas garnizona kapi, kuros karavīri guldīti 20. gadsimta sākumā. Pagaidām ir atrastas piecu karavīru mirstīgās atliekas, portālu " Delfi" informēja meklēšanas vienības "Leģenda" vadītājs Tālis Ešmits.

Svētdien amatpersonu uzraudzībā šajā posmā turpināsies būvdarbi, un Ešmits uzskata, ka šajā posmā varētu atrasties vēl karavīru mirstīgās atliekas. "Vispirms tika atrastas viena cilvēka mirstīgās atliekas un piemineklis, kas liecina, ka apglabātais ir 1911. gadā miris cariskās Krievijas armijas kapteinis. Šajā vietā 20. gadsimta sākumā atradās Rīgas garnizona kapi, un, visticamāk, tilta būvdarbu laikā tie tagad ir uzieti," stāstīja Ešmits.

Garnizona kapos pirms 1. pasaules kara apglabāti karavīri, kuri dienējuši Rīgā un miruši dažādos nelaimes gadījumos. "Nāves iemesli miera laikos varēja būt dažādi - slimības, zirgs saspēra vai lielgabals saspieda. Tā kā šie karavīri dienēja tālu no mājām, viņus apglabāja tepat Rīgā, bet pēc 1. pasaules kara drīz vien kapus aizmirsa un pār apbedījumiem sāka veidot ceļu," norādīja Ešmits. Atrastās karavīru mirstīgās atliekas plānots pārapbedīt turpat netālu Garnizona kapos, kas atrodas pie Gaujas ielas.

Jau ziņots, ka 10. maijā, remontējot Brasas satiksmes pārvadu, tika atklāti apbedījumi, kuru dēļ darbi objektā tika apturēti. Brasas pārvada pārbūves darbu laikā tiek veikts nesošo konstrukciju remonts, pārvada seguma, tramvaju sliežu ceļa un kontakttīklu pārbūve, apgaismojuma pārbūve, kā arī pārvada ietves seguma pārbūve un margu nomaiņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!