Foto: DELFI
Tā kā Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas vecmātes nav sagaidījušas solīto algas pielikumu, 8. maijā tiek plānots streiks, otrdien vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Stradiņa slimnīcā vecmātes saņem 3,55 eiro stundā. Speciālistes pieprasījušas šo summu paaugstināt līdz pieciem eiro stundā, un, ja šī prasība netiks pildīta, vecmātes apņēmušās streikot.

Stradiņa slimnīcas valdes priekšsēdētāja Ilze Kreicberga LTV norādījusi, ka slimnīca nav iekšējo resursu, ko pārdalīt par labu vecmāšu algām, kā arī neesot pārliecības par atbalstu no Veselības ministrijas (VM): "Kuluāros ir bijušas runas par kādu summu, bet mēs šādu dokumentālu apliecinājumu vēl pagaidām neesam saņēmuši."

Savukārt Nacionālais veselības dienests (NVD) norādījis, ka līgumi par papildu finansējumu nule kā izsūtīti slimnīcām un Stradiņa slimnīcai piešķirti vairāk nekā 600 tūkstoši eiro. Šī summa gan tikšot novirzīta ne vien vecmātēm, bet ari operāciju un anestēzijas māsām. Slimnīcas vadība pagaidām neprognozē, cik lielu summu iegūs vecmātes, taču aicinājusi viņas nestreikot.

"Nav jau tā, ka streiks ir gluži tā lieta, uz kuru mēs ļoti gribam iet, bet, ja mēs neredzēsim citu izeju, tā ir vienīgā izeja," pauda vecmāte Linda Mātere.

Jau ziņots, ka dzemdību speciālistu un vecmāšu algu palielināšanai no VM budžeta plānots novirzīt septiņus miljonus eiro, kas ir tikai puse no iecerētā algu paaugstinājuma, marta sākumā pēc tikšanās ar Rīgas dzemdību nama pārstāvjiem pauda veselības ministre Anda Čakša.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!