Foto: F64

Ceturtdien, 9. aprīlī, Zemessardzes 1. Rīgas brigāde nodos lietošanā Salaspils novada domei mobilās gultas un paklājiņus, sniedzot atbalstu Covid-19 izplatības ierobežošanā, portālu "Delfi" informēja brigādes pārstāvji.

Atsaucoties uz Salaspils novada domes lūgumu Aizsardzības ministrijai, Zemessardzes 1. Rīgas brigādes 19. kaujas nodrošinājuma bataljons pašvaldībai nodrošinās 15 mobilās gultas un paklājiņus, lai veidotu karantīnas telpas pašizolācijas nolūkam.

Bataljons jau iepriekš ir sadarbojies ar Salaspils novada domi, organizējot un saskaņojot militāro mācību norisi un citus sadarbības jautājumus.

Zemessardze aicina iedzīvotājus izturēties ar sapratni un ievērot valstī ieviestos ārkārtas situācijas ierobežojumus, lai kopīgiem spēkiem ierobežotu Covid-19 pandēmiju.

Jau vēstīts, ka Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS) ir izstrādāts rīcības plāns, apzināts personāls un materiāltehniskie resursi, lai krīzes un pandēmijas saasināšanās gadījumā iesaistītos ārkārtējās situācijas risināšanā.

Zemessardzes 1. Rīgas brigādes bataljoni ir veikuši apmācību izvēršamās infrastruktūras izveidē, lai vajadzības gadījumā spētu sniegt atbalstu.

Tās rindās uzņem 18 līdz 55 gadus vecus Latvijas Republikas pilsoņus bez sodāmības vai apsūdzībām par nozieguma izdarīšanu.

Vēstīts, ka no 13. marta Latvijā saistībā ar Covid-19 izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot slimības izplatību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!