Foto: Valsts policija

Aizvadītajā naktī Mārupes novadā, aizdegoties auto, gājis bojā viens cilvēks, bet divus cilvēkus kādam notikušā aculieciniekam izdevies izglābt, portālu "Delfi" informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Gribuste.

Pulksten 02:20 VUGD no aculiecinieka saņēma informāciju, ka uz autoceļa Jaunmārupe – Peles ir notikusi autoavārija. Kad ugunsdzēsēji ieradās notikuma vietā, viņi konstatēja, ka automašīna avārijas rezultātā ir aizdegusies un tā deg jau visā platībā.

Nelaimes gadījumu bija redzējis kāds garām braucošs vīrietis, kurš apstājās un, pirms liesmas pārņēma visu automašīnu, paspēja no tās izvilkt un izglābt 1993.gadā dzimušu meiteni un puisi, kurus ugunsdzēsēji pēc tam nodeva mediķiem.

Pēc uguns nodzēšanas tajā tika atrasts bojā gājis šoferis, kuru drošsirdīgajam vīrietim neizdevās izglābt, jo pēc autoavārijas viņš bija iespiests spēkratā.

VUGD izsaka pateicību vīrietim, kurš nepalika vienaldzīgs, redzot avāriju, un steidzās palīgā, tādējādi izglābjot divu cilvēku dzīvību.

Aizsardzības ministrijas portālā "Sargs.lv" ievietotā informācija liecina, ka drosmīgais aculiecinieks ir Zemessardzes 17.pretgaisa aizsardzības bataljona dižkareivis Kaspars Garsils.

Glābšanā piedalījās arī vēl kāda persona – Ainārs -, kurš, braucot garām negadījuma vietai, nepalika vienaldzīgs un arī steidzās palīgā nelaimē nonākušajiem.

Tāpat ceturtdien, 25.septembrī, pulksten 08:25, VUGD saņēma informāciju, ka Daugavpilī, Asteru ielā, deg dārza mājiņa. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji-glābēji konstatēja, ka dārza māja jau deg ar atklātu liesmu. Kopējā degšanas platība bija 70 kvadrātmetri. Ugunsgrēkā cieta 78 gadus vecs vīrietis.

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 25.septembra pulksten 6:30 līdz 26.septembra pulksten 6:30, VUGD saņēma 21 izsaukumu. Kopumā dzēsti 10 ugunsgrēki, veikti astoņi glābšanas darbi, bija arī trīs maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos cietis viens cilvēks un gājis bojā viens cilvēks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!