Foto: Publicitātes foto

Uzņēmums ir atmaksājis naudu par šogad Zemessardzei piegādātajām nekvalitatīvajām lāpstiņām un valstij līdz ar to zaudējumi nav nodarīti, otrdien LNT pastāstīja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Raimonds Graube.

Graube atzīmēja, ka gada laikā NBS veic kopumā ap 450 mazus un ap 350 lielus iepirkumus, līdz ar to kļūdas, protams, gadās, tomēr viņš uzskata, ka kopumā atbildīgās amatpersonas ar iepirkumiem tiek galā labi.

Jau ziņots, ka Zemessardzes vajadzībām tika iepirktas sapieru lāpstiņas, kas izrādījās pagalam neizturīgas - jau pirmajās mācībās teju puse no tām saplīsusi. Aizsardzības ministrija par nekvalitatīvā inventāra iegādi sāka dienesta izmeklēšanu.

Aprīļa vidū notikušas Zemessardzes mācības, kurās dalībniekiem dots uzdevums ierakties aizsardzības pozīcijās. Šim nolūkam bijis paredzēts izmantot sapieru lāpstiņas, bet beigās darbu nācies paveikt ar rokām, jo izdalītās lāpstiņas saplīsušas piecu minūšu laikā.

Neizturīgās lāpstiņas zemessargu vajadzībām iegādājies Valsts aizsardzības un militāro objektu iepirkumu centrs, veicot centralizētu iepirkumu. Atbilstoši normatīvo aktu nosacījumiem konkursā izvēlēts lētākais piedāvājums - Ķīnā ražotas lāpstiņas par 3,10 eiro gabalā, kuras piegādāja SIA "Zommers".

Jūnijā Aizsardzības ministrijā noslēdzās dienesta izmeklēšana par Zemessardzes nekvalitatīvo lāpstiņu iepirkumu un vainīgajiem tika solīti disciplinārsodi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!