Foto: DELFI Aculiecinieks
Valdība otrdien atbalstīja 780 250 eiro piešķiršanu Aizsardzības ministrijai no budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, lai Zemessardze un Jaunsardze spētu uzņemt jaunus dalībniekus un to apmācību intensitāte tiktu audzēta.

Aizsardzības ministrija skaidro, ka līdz ar notikumiem Ukrainā un Latvijas pierobežā ir būtiski pieaugusi iedzīvotāju vēlme uzsākt dienestu Zemessardzē un Jaunsardzē. Arī jau esošie zemessargi ir izteikuši gatavību aktīvāk piedalīties ikgadējās mācībās.

Palielinoties zemessargu skaitam un to aktivitātei, tiks paaugstinātas gan Zemessardzes, gan kopējās Nacionālo bruņoto spēku spējas nodrošināt valsts aizsardzību, uzskata ministrija.

Jaunu zemessargu uzņemšanai, ekipējumam un apmācībām, kā ari veco kadru intensīvām apmācībām paredzēts 680 000 eiro liels finansējums, savukārt jaunsardzes darbības stiprināšanai atvēlēti 100 250 eiro, portālam "Delfi" apliecināja ministrijas preses nodaļas vadītāja Dace Ankipāne.

Ministrija arī norāda, ka, ņemot vērā izaicinājumus profesionālā dienesta rekrūšu nodrošināšanai, ko radīs valsts demogrāfiskā situācija, un augstās finansiālās izmaksas skaitliski lielu pilna laika regulāro spēku vienu uzturēšanai, Zemessardzes attīstība ir loģisks solis resursu efektīvu militāro spēju uzturēšanai, kas atbalstīs gan Latvijas teritorijas aizsardzību, gan starptautisko saistību izpildi.

Jau ziņots, ka Aizsardzības ministrija par vienu no prioritātēm ir izvirzījusi Zemessardzes stiprināšanu un jau šogad plānots veidot paaugstinātas kaujas gatavības zemessargu rotas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!