Foto: Aizsardzības ministrija

Sākot no piektdienas, 3. aprīļa, Zemessardzes 3. Latgales brigāde, ik diennakti nodrošinot 20 karavīrus un zemessargus, sniegs atbalstu Valsts robežsardzei arī Latvijas–Baltkrievijas valsts robežas uzraudzībā, lai nodrošinātu Covid-19 ierobežošanas pasākumu ievērošanu, portālu "Delfi" informēja Nacionālajos bruņotajos spēkos (NBS).

Jau ziņots, ka no 30. marta Zemessardzes 3. Latgales brigāde sniedz atbalstu Valsts robežsardzei Latvijas-Krievijas valsts robežas uzraudzībā, atbalstot piecas Ludzas un piecas Viļakas pārvalžu Robežapsardzības nodaļas. Atbalstu Viļakas pārvaldei pakāpeniski pārņems Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes zemessargi.

Savukārt no 1. aprīļa Zemessardzes 3. Latgales brigāde sniedz atbalstu Valsts robežsardzei ar uzdevumu uz Latvijas-Lietuvas robežas gan no Latvijas izceļojošām, gan tranzītā ceļojošām personām izsniegt un saņemt apliecinājumus, ka minētās personas ievēros īpašus Covid-19 ierobežošanas pasākumus, uzturoties Latvijā.

Zemessardzes 3. Latgales brigādes teritorijā atrodas seši bataljoni – Zemessardzes 32. Kājnieku bataljons Rēzeknē, Zemessardzes 34. Kājnieku bataljons Daugavpilī, Zemessardzes 35. Kājnieku bataljons Preiļos, Zemessardzes 55. Kājnieku bataljons Aizkrauklē un Zemessardzes 56. Kaujas nodrošinājuma bataljons Jēkabpilī, kā arī Zemessardzes 36. Kaujas atbalsta bataljons Lūznavā.

Zemessardze ir lielākā NBS struktūra un teritoriālās aizsardzības pamats. Zemessardzē uzņem Latvijas pilsoņus, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu, bet nav vecāki par 55 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!