Foto: LETA

Zemessardzes Nesprāgušas munīcijas neitralizēšanas rotas karavīri līdz augustam visā Latvijā iznīcinājuši 3140 sprādzienbīstamu priekšmetu, salīdzinoši pērn šajā laikā - 4918, portālu "Delfi" informēja Zemessardze.

Šajā laikā karavīri devušies 632 izsaukumos uz dažādām Latvijas vietām, bet visvairāk sprādzienbīstamo priekšmetu neitralizēti Saldus, Priekules, Ogres un Rēzeknes novadā.

Visbiežāk neitralizēti artilērijas lādiņi un mīnmetēju mīnas - atrasti 1397 šādi priekšmeti. Iznīcinātas arī 290 granātas, 151 aviācijas bumba, 46 raķetes un 35 inženieru munīcijas vienības. Neitralizētas arī 7152 strēlnieku munīcijas vienības, ko pie sprādzienbīstamajiem priekšmetiem gan nepieskaita.

Salīdzinoši pērn šajā pašā laika periodā nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas rotas karavīri iznīcināja 4918 sprādzienbīstamos priekšmetus, no tiem visvairāk neitralizēti artilērijas lādiņi – 3105 vienības. Pērn septiņos mēnešos neitralizētas 890 mīnmetēju mīnas, 841 granāta, 35 raķetes, 27 aviācijas bumbas un 20 inženieru munīcijas vienības, kā arī 11 111 strēlnieku munīcijas vienības, ko pie sprādzienbīstamo priekšmetu kopskaita nepieskaita. Pērn karavīri kopumā devās 576 izsaukumos uz dažādām Latvijas vietām, pavēstīja Zemessardze.

Zemessardze uzsver - tieši pavasarī un vasarā zemes augšējos slāņos nonāk daudz pasaules karos nesprāgušas munīcijas. Galvenokārt tas saistīts ar lauku un būvniecības darbiem vai atpūtnieku aktivitātēm vasarā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!