Pēc paša vēlēšanās ar trešdienu amatu atstās Rīgas Zemgales priekšpilsētas izpilddirektors Dainis Paeglītis (Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija, LSDSP), jo viņš saņēmis izdevīgāku darba piedāvājumu Rīgas mežu aģentūrā.
Rīgas domes sabiedrisko attiecību nodaļā informēja, ka pilsētas izpilddirektors Māris Tralmaks (LSDSP) parakstījis rīkojumu par Paeglīša atbrīvošanu ar 14. oktobri. Viņa vietā līdz jauna izpilddirektora iecelšanai strādās Andris Bošs (LSDSP).

Paeglītis stāstīja, ka turpmāk strādās Rīgas mežu aģentūrā par projektu direktoru. "Pienākumi būs saistīti ar dabas uzlabošanas projektiem, šādas tādas Eiropas naudas piesaistīšanu. Es to uzskatu par izdevīgu piedāvājumu ar lielām izaugsmes iespējām," viņš teica.

Paeglīti amatā iecēla pagājušā gada 11. jūnijā, pēc tam kad iepriekšējais izpilddirektors Jānis Kosītis kļuva par jaunizveidotā pašvaldības SIA "Pilsētbūvnieks" priekšsēdētāja vietnieku.

Pirms strādāšanas par izpilddirektoru Paeglītis bija domes pilnvarnieks klīniskajā slimnīcā "Gaiļezers", strādāja SIA "Dabas atjaunošanas projekti", sabiedriskajā organizācijā "Savvaļas dzīvnieku audzētāju asociācija" par valdes priekšsēdētāju, kā arī vadīja uzņēmumu grupas koordinācijas un attīstības projektus.

Paeglīša vadītās Savvaļas dzīvnieku audzētāju asociācijas vārds plašāk izskanēja pirms diviem gadiem, kad izcēlās skandāls par 15 000 ASV dolāru pazušanu, ko toreizējais sociāldemokrāts Imants Burvis saņēma no uzņēmuma "Vudisona termināls" un it kā nodevis asociācijai.

Pagājušajā gadā pēc politiskās vienošanās mainījās vadība Kurzemes rajona izpilddirekcijā un izpilddirektora amatā iecēla kreiso spēku apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) pārstāvi Jeļenu Baumani, bet Latgales priekšpilsētā - PCTVL pārstāvi Dmitriju Pavlovu. Pērn marta beigās par Centra rajona izpilddirektoru kļuva mazo partiju bloka "Centrs" izvirzītais Krievu partijas pārstāvis Vjačeslavs Starostins. Bet par Vidzemes priekšpilsētas izpilddirektoru kļuva sociāldemokrātu izvirzītais Jāzeps Kozurs, savukārt Ziemeļu rajona izpilddirektors ir sociāldemokrātu izvirzītais Juris Kuzma.

Savukārt šogad, pēc tam kad amatu atstāja Komunālā departamenta vadītājs, par jauno tā direktoru kļuva līdzšinējais Ziemeļu rajona izpilddirektors Juris Kuzma, bet par izpilddirekcijas priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju - Vita Zablovska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!