Ceturtdien lietus laikā Zemkopības ministrijas augstceltnes 15.stāvā, kur atrodas Pārtikas un veterinārais dienests (PVD), iegruvuši griesti un tajos izveidojies caurums, kura diametrs bija aptuveni viens metrs, informēja PVD.
Griesti iebrukuši vietā, kur parasti sēž viena no PVD direktora vietnieka sekretārēm. Par laimi, viņa neatradās darba vietā, pretējā gadījumā lampa ar visu griestu segumu būtu uzgāzusies viņai uz galvas. Arī citviet ēkā, kur atrodas Zemkopības ministrija, ir bijuši postījumi. 16.stāvā no griestiem gāzies ūdens. Arī 17.stāvā viss pludojot, un ūdens skāris arī jaunu datortehniku.

Kā stāstīja augstceltnes apsaimniekotājs SIA "Augstceltne" prezidents Juris Kursītis, kad lija lietus un bija stipras vēja brāzmas, caur fasādes ēku ieplūdis ūdens, kas saistīts ar ēkas fasādes ļoti slikto tehnisko stāvokli.

Tā kā ēkas fasāde ir nolietojusies un ļoti sliktā stāvoklī, lietus un vēja brāzmu laikā caur fasādi ieplūdis ūdens, kā rezultātā radies pārspiediens un aptuveni četrās ēkas telpās daļēji iegruvuši griesti un applūdušas divas nama telpas. Cilvēki šajos negadījumos nav cietuši, sacīja Kursītis.

Laika apstākļos, kad ir stipras vēja brāzmas un lietus, šādi negadījumi namā notiekot visai bieži. Augstceltne gan ir apdrošināta, un arī šodien pēc notikušā ieradušies apdrošinātāji, lai izvērtētu lietus un vēja brāzmu laikā augstceltnei radušos zaudējumus, kuri būs zināmi rīt. Kursītis uzsvēra, ka ēkas fasādei ir nepieciešams remonts, jo tā savu laiku ir nokalpojusi, tāpēc valdībā iesniegti priekšlikumi augstceltnes rekonstrukcijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!