Šodien zemkopības ministrs Mārtiņš Roze par ieguldījumu Latvijas lauksaimniecības attīstībā pasniedza Zemkopības ministrijas medaļu "Par centību" bijušajam Ministru prezidentam Indulim Emsim un bijušajiem valdības locekļiem – tieslietu ministrei Vinetai Muižniecei un ekonomikas ministram Jurim Lujānam, informēja Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa
Pēc medaļu pasniegšanas tika pārrunāti šī gada būtiskākie notikumi valsts dzīvē, tostarp arī lauksaimniecības nozarē. Gan zemkopības ministrs, gan bijušie valdības locekļi kā svarīgāko atzīmēja Latvijas veiksmīgo integrāciju Eiropas Savienībā. M.Roze uzsvēra, ka šajā procesā saprotoša bijusi visa iepriekšējā valdība, taču īpašu pateicību izteica bijušajam premjeram, tieslietu ministrei un ekonomikas ministram.

„Lauksaimniecības nozares integrācija Eiropas Savienības kopējā lauksaimniecības politikā nebūtu noritējusi tik raiti, ja nebūtu tā laika valdības vadītāja Induļa Emša atbalsta un ieinteresētības attīstīt šo sektoru. Savukārt tieslietu ministres Vinetas Muižnieces vadītā ministrija veica nozīmīgu darbu, lai precizētu un saskaņotu Latvijas un Eiropas Savienības tiesiskos aktus. Uzskatu, kā arī ekonomikas ministrs Juris Lujāns devis nozīmīgu ieguldījumu lauksaimniecības attīstības sekmēšanā," uzsvēra M.Roze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!