Biedrība "Zemnieku saeima" (ZSA) nosoda otrdienas grautiņus Vecrīgā kā vardarbību ar neskaidriem mērķiem.
ZSA direktore Rita Sīle skaidro, ka "līdz šim Zemnieku saeima ir izvairījusies rīkot un aicināt uz plašām protesta akcijām. Jo, kā pierāda arī vakardiena, nekad nevar prognozēt, vai kādi trakie nesabojās visu pasākumu, vai kādi ekstrēmisti ar ļaunprātīgiem nodomiem nesāks provokācijas, ko vairs nevarēs kontrolēt. Apzinoties riskus, ko rada lielu publisku protesta akciju rīkošana, līdz šim esam bremzējuši zemnieku aicinājumus bloķēt ceļus ar traktoriem, doties uz Rīgu ar mēslu dakšām vai izgāzt mēslu kravas pie Saeimas. Lauksaimniekiem dusmās ir daudz spēka, tādēļ vienmēr esam aicinājuši rīkoties saprātīgi, tālredzīgi un lēnprātīgi. Arī šajā reizē."

Savukārt ZSA priekšsēdētāja vietnieks Uldis Krievārs uzsver, ka "lauksaimniekiem iet tik slikti, ka mēs vairs neredzam jēgu ciest klusībā. Bet zemnieki protesta akcijā bija lēnprātīgākajā un konstruktīvākajā daļā. Arī turpmāk mēs dosim priekšroku sarunām un pārdomātai rīcībai, nevis publiskām protesta akcijām. Pilnīgi noteikti mēs nekad neatbalstīsim agresivitāti vai tukšu bļaustīšanos."

Lauksaimnieku protesta prasība par lauksaimniecības un lauku uzņēmumu atbalsta pasākumu iekļaušanu valsts ekonomikas atveseļošanas programmā joprojām ir spēkā, un pamatota, norāda biedrība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!