Neskatoties uz valsts vienošanos ar Starptautisko valūtas fondu par pensiju iesaldēšanu, Latvijas Zemnieku Savienības (LZS) valde nolēmusi kategoriski neatbalstīt pensiju iesaldēšanu un prasīt arī turpmāk indeksēt pensijas.
Zaļo un zemnieku Saeimas frakcijas vadītājs, LZS pārstāvis portālam "Delfi" sacīja, ka LZS neatbalstīs nekādas likuma izmaiņas, kas paredzēs pensiju iesaldēšanu. "Ir noteikta likumdošana, kas paredz pensiju palielināšanu atbilstoši inflācijai, un mēs prasīsim to ievērot," sacīja Brigmanis.

Jau ziņots, ka, šogad iesaldējot pensijas, valsts gada laikā ietaupīs 30 miljonus latu. Tomēr, lai pensijas iesaldētu jeb neindeksētu, nepieciešami grozījumi likumā "Par valsts pensijām", kurus var pieņemt tikai Saeima, bet pagaidām Labklājības Ministrija nav saņēmusi uzdevumu tos mainīt un ministrijas darba kārtībā nav jautājumu par kādu pabalstu samazinājumu vai pensiju indeksācijas atcelšanu. Pensiju iesaldēšanu paredz vienošanās ar SVF par aizdevuma piešķiršanu Latvijai.

Premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) iepriekš atzinis, ka pensijas Latvijā netiks indeksētas, ja izdosies nodrošināt, lai nepalielinās administratīvi regulējamās cenas, piemēram, gāzei un elektrībai. Ja tomēr ārēju apstākļu dēļ minētās cenas augs, situācija būs cita un pensiju indeksēšanas nepieciešamība varētu tikt vērtēta vēl pirms 2010.gada janvāra

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!