Foto: RIA Novosti/Scanpix
Piektdien Gaujā, pie Vangažiem, Valsts vides dienesta (VVD) inspektors sadarbībā ar Inčukalna Pašvaldības policiju aizturēja 1961.gadā dzimušu zemūdens mednieku, kuram par zivju resursiem nodarītajiem zaudējumiem būs jāšķiras no 1150 eiro.

Kā pastāstīja VVD vecākais inspektors Andris Strautiņš, viņš šodien veicis reidu gar Gauju no Ādažiem līdz Inčukalnam, kad netālu no Vangažiem Gaujas krastā pamanījis aizdomīgu automašīnu.

Ņemot vērā to, ka šajā vietā jau bijuši gadījumi, kad noķerti zemūdens mednieki un makšķernieki, kuri zivju ķeršanai izmanto elektrību, Strautiņš nolēmis gaidīt, līdz parādīsies automašīnas vadītājs. Pēc trīs stundu gaidīšanas VVD inspektors sagaidījis, ka no Gaujas iznācis zemūdens mednieks ar savu lomu - vienu laša taimiņa mātīti, kuras svars bija 1,8 kilogrami, trīs līdakām, no kurām viena bija tikai 40 centimetrus gara, un vienu karūsu.

Patlaban par vienas lašveidīgo zivs nelikumīgu zveju zivju resursiem nodarītais zaudējums tiek noteikts 714 eiro apmērā, bet līdaku - 145 eiro.

Strautiņš akcentēja, ka nedēļas laikā šis ir jau otrais gadījums, kad Gaujā tiek aizturēts zemūdens mednieks.

Jau aptuveni četrus gadus Gaujā ir aizliegtas zemūdens medības. Lai arī aizturētais vīrietis šodien VVD inspektoram stāstījis, ka neesot zinājis par šo aizliegumu, Strautiņš tam netic, jo vieta, kurā tika atstāta automašīna un notika zemūdens medības, nav ikvienam labi zināma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!