Zibens nosperto 12 zirgu īpašnieks saņēmis Ls 1 800 apdrošināšanas atlīdzību, kopējos zaudējumus pēc pašreizējām tirgus cenām saimnieks vērtē aptuveni Ls 7 000 apmērā. Apdrošināšanas atlīdzība izmaksāta par jaunzirgiem, kuri apdrošināšanas brīdī bija sasnieguši viena gada vecumu, kā arī par kumeļmātēm, informēja zirgu īpašnieks, ZS "Irbītes" saimnieks Rihards Circenis.
Par vienu bojā gājušo jaunzirgu saimnieks saņēma Ls 150 apdrošināšanas atlīdzību, par kumeļmāti - Ls 300. Savukārt par zirgiem, kuri, veicot apdrošināšanu, nebija sasnieguši vienu gadu, apdrošināšanas atlīdzība netika izmaksāta, jo saimnieks apdrošinājis jaunzirgus, kas bija sasnieguši viena gada vecumu. Zirgus saimnieks apdrošinājis pagājušā gada augustā AAS "Balta".

Circenis aprēķinājis, ka, ieskaitot gan apdrošinātos, gan arī neapdrošinātos zirgus, vidēji par vienu zirgu saņemti Ls 150. Zirgi bijuši apdrošināti pret stihiskiem nelaimes gadījumiem.

Jāatgādina, ka 16.jūlijā naktī no plkst.2 līdz 3 zibens nospēra 12 sporta zirgus, kuri atradušies ganībās Valkas rajona Trikātas pagasta zemnieku saimniecībā "Irbītes". Zirgi atradušies aplokā ganībās uz lauka. Kā iepriekš stāstīja saimnieks, aplokā kopumā ganījās 17 zirgi, un 12 no tiem ļoti stiprā zibens spērienā gājuši bojā. Pieci zirgi palikuši dzīvi. Kopumā saimniecībā bija 27 zirgi. Desmit no tiem, galvenokārt ērzeļi, negadījuma laikā atradušies stallī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!