Foto: F64

Pirmdien, iespējams, tieši zibens izlādes dēļ aizdegās vienstāvu dzīvojamā māja Kuldīgas novada Turlavas pagastā, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Pulksten 16.45 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz notikuma vietu un ierodoties konstatēja, ka ēkas jumts ir iebrucis un deg jumta konstrukcijas 90 kvadrātmetru platībā ar ēkas pirmajā stāvā esošajām sadzīves mantām 50 kvadrātmetru platībā.

Pulksten 21.07 ugunsgrēks tika likvidēts un tā dzēšanas darbu laikā tika atrasts bojāgājis suns.

Savukārt agrā pirmdienas rītā, pulksten 3.18, VUGD saņēma izsaukumu uz Grobiņas novada Grobiņas pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka divstāvu dzīvojamā ēka deg ar atklātu liesmu un pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās divi cilvēki.

Pulksten 7.28 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts un ēkas kopējā degšanas platība bija 140 kvadrātmetri. Ugunsgrēka dzēšanas darbos iesaistījās arī Grobiņas pašvaldības ugunsdzēsības formējums.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 40 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 23 uz glābšanas darbiem un pieci izsaukumi bija maldinoši. Tāpat glābēji no ūdenstilpnēm izcēla divus noslīkušus cilvēkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!