Foto: DELFI
Likumam, ka publiskas svinības 9. maijā notikt nedrīkst, aptaujātie ikgadējie to dalībnieki samiernieciski pakļaujas. Tomēr pie pieminekļa vispār neiet un ziedus nelikt viņi nav gatavi. Kāda ir "temperatūra" 9. maija priekšvakarā, skaidro "Delfi".

No tagadējiem un bijušajiem politiķiem, kas citus gadus varēja būt gaidāmi Rīgā pie tā dēvētā Uzvaras pieminekļa, ar portālu "Delfi" runāt gatavs vien retais. Piemēram, Latvijas Eiroparlamenta deputāte Tatjana Ždanoka (LKS) lēmusi, ka ar medijiem komunicēs tikai rakstiski. Iepazīstināta ar sarunas tēmu – 9. maiju –, arī rakstiski vairs neatbild. Prokrieviskais aktīvists Vladimirs Lindermans, portāla "Delfi" sazvanīts, norādīja vien, ka "ar jūsu portālu nav jēgas runāt". Pensionētais latviešu politiķis Alfrēds Rubiks sacīja, ka par šo jautājumu "jārunā ar kādu citu".

Ziedus noliks kā privātpersonas

Sarunai tomēr piekrita Latvijas Krievu savienības (LKS) priekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs, kurš 9. maijā kādā brīdī aizbrauks līdz piemineklim, noliks ziedus pie nenožogotās sienas un pēcāk dosies ārpus Rīgas, uz brāļu kapiem. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!