Šodien, 14.decembrī, Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) un AS "Ventspils nafta" (VN) parakstīja līgumu par sadarbību olimpiskajā 2002.gadā. Atbilstoši līgumam VN nodod LOK mērķziedojumu miljons latu apjomā un kļūst par LOK ģenerālsponsoru 2002.gadā, finansiāli atbalstot LOK pasākumus un programmas, tostarp veicinot arī Ventspils sportistu līdzdalību starptautiskajās sacensībās un gatavojoties startam 2004.gada olimpiskajās spēlēs Atēnās.
LOK viceprezidents Žoržs Tikmers un VN prezidents Igors Skoks ar gandarījumu uzsvēra, ka LOK aizvadīto gadu laikā sadarbībā ar VN ir realizējusi vairākus Latvijas sportam un olimpiskajai kustībai nozīmīgus projektus, izveidojot reģionālo olimpisko sporta centru Ventspilī un atbalstot tādu olimpisko sporta veidu kā bobslejs, vieglatlētika, vingrošana, futbols, basketbols, volejbols, biatlons attīstību valstī.

"VN kā starptautiskā tirgū strādājošs uzņēmums vienmēr atbalstījis Latvijas vārda nešanu pasaulē ar sporta un kultūras sasniegumiem, turklāt mums ir svarīgi šajos procesos nodrošināt arī ventspilnieku un Ventspils reģiona talantīgāko pārstāvju līdzdalību," atzina Skoks.

Finansiālā atbalsta lietderību LOK programmām vairāku gadu garumā pierādot Latvijas sportistu panākumi olimpiskajās spēlēs, pasaules un Eiropas čempionātos. Šie sasniegumi ļauj mums ar optimismu raudzīties uz Latvijas sportistu startu arī nākamā gada ziemas olimpiskajās spēlēs Soltleiksitijā, uzskata LOK viceprezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!