Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Ukrainas atbalsta grupa aicina cilvēkus sociālajos medijos būt vērīgiem, lai neuzķeros uz viltus profiliem, kas it kā vāc dažāda rakstura palīdzību Ukrainai, bet patiesībā īsteno krāpniecības shēmas, portālu "Delfi" informēja grupas pārstāvji.

Ukrainas atbalsta grupa pateicas visiem Latvijas iedzīvotājiem un uzņēmumiem par jau izrādīto labestību un dāsnumu, taču vienlaikus atgādina, ka atbalsts ir jāveic koordinēti.

Atbalstu Ukrainai pašreiz nodrošina vairākas platformas: www.ziedot.lv; www.ukraine-latvia.com; www.gribupalidzetbegliem.lv; "Viegli palīdzēt" un daudzas citas. Šīs un citas organizācijas koordinēti viena ar otru vai sadarbības organizācijām ES vai Ukrainā nodrošinās efektīvu atbalsta sniegšanu.

"Mums kā sabiedrībai ir izdevies mobilizēties un sniegt savu artavu cīņā pret agresorvalsti. Taču mēs nedrīkstam apstāties, tādēļ daudzviet šodien 2. martā Latvijas pilsētās iedzīvotāji izies Ukrainas atbalsta mītiņos, tostarp paužot protestu pret Krievijas uzsākto asiņaino karu," preses paziņojumā medijiem raksta Ukrainas atbalsta grupa.

Līdz trešdienas pēcpusdienai Latvijā Ukrainas atbalstam saziedoti gandrīz 4 miljoni eiro.

Kopš 24. februāra, kad Krievijas sāka militāru iebrukumu Ukrainā, Latvijā ieceļojuši 760 Ukrainas valstspiederīgie.

"Delfi" jau ziņoja, ka Krievijas iebrukums Ukrainā rit jau gandrīz nedēļu. Teksta tiešraidei par aktuālo saistībā ar karu Ukrainā var sekot līdzi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!