Bijušā iekšlietu ministra Ziedoņa Čevera dēls Andris kļuvis par pašreizējā ministra Ērika Jēkabsona (LPP) padomnieku, apstiprināja ministra preses sekretārs Krists Leiškalns.
A.Čevers līdz šim strādāja Drošības policijā par galveno inspektora un pašlaik ir norīkots par ministra padomnieku iekšlietu un drošības jautājumos, sacīja Drošības policijas priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa.

Viņa sacīja, ka A.Čeveram, pildot ministra padomnieka pienākumus, atalgojumu joprojām maksās Drošības policija. Arī Leiškalns sacīja, ka atsevišķu atalgojumu ministra birojā A.Čevers kā padomnieka nesaņem, ar viņu nav slēgts arī vadības līgums.

Pašlaik Jēkabsonam ir trīs padomnieki - Leiškalns, Rīgas mēra Gundara Bojāra (LSDSP) bijušais padomnieks Guntars Kukuls un A.Čevers. Ministram ir arī divi ārštata padomnieki un viena palīdze.

Kā iepriekš informēja laikraksts "Diena", Leiškalna un Kukula padomnieku alga ministrijā ir 252 lati mēnesī. Ar Kukulu nav slēgts vadības līgums, bet preses sekretārs saskaņā ar to saņem vēl 250 latu pirms nodokļu nomaksas.

Nesen par Jēkabsona ārštata padomnieku kļuva arī Rīgas domes deputāts, pensionētais policijas ģenerālis Aloizs Visvaldis Blonskis (LC). Viņš ir padomnieka jau trešajam ministram pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!