Foto: Reuters/Scanpix

Pēc piektdienas rītā pieredzēta kiberuzbrukuma patlaban ir atjaunota platformas "Ziedot.lv" darbība, liecina "Ziedot.lv" paziņojums vietnē "Twitter".

Kā vēstīts, 11. maija pievakarē "Ziedot.lv" platformā tika uzsākta ziedojumu vākšana Pārdaugavā, Uzvaras parkā esošā pieminekļa nojaukšanai. Līdz ceturtdienas pulksten 23.59 šim mērķim bija saziedoti jau vairāk nekā 194 000 eiro.

Iepriekš "Ziedot.lv" norādīja, ka risina problēmu saistībā ar uzbrukumu. "Agresija un provokācijas pret mūsu valsti turpinās. Šoreiz kibertelpā," paziņojumā norāda "Ziedot.lv".

Kā novēroja portāls "Delfi", piektdienas rītā "Ziedot.lv" interneta vietne nestrādāja. Vēlāk "Ziedot.lv" papildināja, ka platformas darbības atjaunošanai pilnā apmērā nepieciešamas vēl pāris stundas.

Portālam "Delfi" "Ziedot.lv" skaidroja, ka ar platformu bija sazinājies Valsts drošības dienests, kā arī informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija "Cert.lv".

Tāpat novērots, ka kiberuzbrukumus "Ziedot.lv" saņem pēc tam, kad tiek veikti vietnes uzlabojumi.

"Ziedot.lv" darbībā arī ceturtdien tika pieredzētas problēmas.


Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka arī otrdien, 10. maijā, pie pieminekļa Pārdaugavā cilvēki devās nolikt ziedus. Iepriekšējā dienā noliktie ziedi bija jau novākti.

Cilvēki pulcējās, skandēja padomju dziesmas, taču vakarā ap pulksten 22.30 policijas Speciālo uzdevumu bataljonam izdevies izklīdināt sanākušos.

Par notikušo premjers Krišjānis Kariņš (JV) pieprasījis iekšlietu ministres Marijas Golubevas (AP) paskaidrojumus. Golubeva gan trešdienas rītā paziņojusi, ka demisionēt negrasās. Vienlaikus viņa atzina, ka Valsts policijas reakcija uz notiekošo otrdien Pārdaugavas pieminekļa pakājē varēja būt ātrāka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!