Foto: F64

Labdarības organizācija "Ziedot.lv" saņem dusmīgu Latvijas iedzīvotāju verbālus uzbrukumus par organizācijas darbu Ukrainā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atzina "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta.

Vērtējot to, cik saliedēta ir Latvijas sabiedrība Ukrainas kara kontekstā, Dimanta akcentēja, ka cilvēku saliedētība redzama kaut vai tajā, kā iedzīvotāji atvēruši savus makus, lai ziedotu pilnīgi nepazīstajiem cilvēkiem Ukrainā, ziedojumu kopapjomam pārsniedzot 7 miljonus eiro.

Vienlaikus gan "Ziedot.lv" saskaras ar vārdiskiem, telefoniskiem uzbrukumiem par to, ko organizācija dara Ukrainas atbalstam.

"Zvana un lamā necenzētos vārdos. Sūta tur, kur tam krievu kuģim jāiet. Ielās izvietotie plakāti, kas aicina ziedot ukraiņiem, tiek apķēzīti ar Z burtiem un bojāti. Tas ir nepatīkami," sacīja Dimanta, piebilstot, ka tas nozīmē, ka valsts pārvaldei un politiķiem jādomā arī par Latvijas iekšējo drošību.

Saņemot uzbrukumus, "Ziedot.lv" par tiem informē tiesībsargājošās institūcijas, piefiksējot telefona numurus, e-pastus, lai arī bieži vien apvainotāji ir anonīmi.

Dimantas ieskatā ir jārunā ne vien par to, kā mēs palīdzēsim Ukrainai, bet arī par to, kā mēs paši dzīvosim kara un pēckara apstākļos. Tas ir svarīgi arī tamdēļ, ka tostarp Latvijā būs ļoti daudz bēgļu, kas varētu sastapties ar sociālām problēmām, jo dažādu problēmu dēļ viņi varētu neatrast labi apmaksātu darbu. Viņa uzskata, ka kādā brīdī, kad Latvijas iedzīvotājs sajutīs, ka visas cenas ceļas un mēs paši sev vēl nevaram palīdzēt, līdzjūtība pret citu valstu iedzīvotājiem aizies otrā plānā, un tad daudz vairāk nāksies strādāt ar iekšējiem jautājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!