Jūnija sākumā notikušā koncerta laikā, pasniedzot pateicības mediķiem, neveidojās izņēmuma situācija, tā pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Taujāts par to, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pieprasīs informāciju Valsts prezidenta kancelejai saistībā ar jūnija sākumā notikušo koncertu, prezidents norādīja, ka viņš un kanceleja ziedus un pateicības plāksnes pasniedz ļoti daudziem cilvēkiem.

"Tā nav izņēmuma situācija. Pamatojumu var vērtēt, bet mēs uzticamies KNAB darbam," viņš sacīja.

Prezidents arī skaidroja, ka ikdienā cilvēki maz viens otram pateicas par darbu, īpaši mediķiem, medmāsām un ārstu kolektīviem. "Mums ir jāsaka mūsu cilvēkiem paldies par darbu, ko tie dara. Viņi ir kā nemanāmi rūķīši, kas dara savu darbu," skaidroja prezidents, piebilstot, ka Latvijas medicīnā ir sasniegti labi rezultāti.

Aģentūra vērsās pie KNAB, lai noskaidrotu, vai Valsts prezidenta un ārstu rīcība, dāvinot un saņemot ziedus un plāksnes, tiks vērtēta. KNAB Sekretariāta vadītāja Māra Priedīte teica - lai sniegtu detalizētu atbildi, KNAB pieprasīs informāciju no Valsts prezidenta kancelejas.

Pēc informācijas saņemšanas un izvērtēšanas KNAB sola sniegt atbildi.

Vēstīts, ka Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā 8. jūnijā noticis "Pateicības pēcpusdienas" koncerts, kurā kopā ar vairākiem Latvijas mūziķiem Vējonis izteicis pateicību visiem Stradiņa slimnīcas un Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas, kā arī rehabilitācijas centra "Vaivari" mediķiem un darbiniekiem, kuri palīdzēja viņam atveseļoties.

Pateicības koncertā uzstājās mūziķi Aija Vītoliņa, Mārcis Auziņš, Normunds Rutulis, Ryga, Mārcis Jundzis, Antra Stafecka, Miks Dukurs, "Dzelzs vilks" un deju grupa "Dzirnas".

Vējonis īpašajā koncertā par cienastu klātesošajiem maksājis no personīgajiem līdzekļiem. Savukārt Valsts prezidenta kanceleja apmaksāja izdevumus par ziediem, kas tika pasniegti mediķiem 135 eiro apmērā, kā arī par četrām pateicības plāksnēm - 370,28 eiro apmērā.

Citu izdevumu neesot bijis, un mākslinieki uzstājušies par brīvu.

Mediķi Vējonim bija konstatējuši sepses infekciju, kas skāra sirds vārstuļus, tāpēc valsts pirmajai personai bija nepieciešams veikt sirds operāciju.

Operācijā 20. janvārī Stradiņa slimnīcas ārstiem izdevās likvidēt infekcijas avotu. Operācijas gaitā infekcijas skartais sirds vārstulis tika aizstāts ar vārstuļa protēzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!