Foto: Publicitātes foto
Nodarbojoties ar kaitsērfingu ziemā, ir īpaši jāvērtē laika apstākļi un ar tiem saistītie drošības riski, skaidro Latvijas Kaitsērfinga asociācijas valdes loceklis Dzintars Aulmanis.

Viņš norādīja, ka sestdien pie Kolkas jūrā pazudušais kaitbordists Renārs Mileika nebija asociācijas biedrs, bet bija zināms un pieredzējis sportists.

Aulmanis atzina, ka ar kaitsērfingu ziemas laikā nodarbojas daudz cilvēku. "Daudziem, kas nav ar kaitsērfingu saistīti, tas liekas kaut kas ļoti ekstrēms - doties jūrā ziemas laikā, bet šobrīd pieejamais inventārs ar hidrotērpu to ļauj darīt. Tas nav tik ekstrēmi kā liekas. Protams, ir jāievēro ļoti daudzi drošības principi un tieši aukstā laikā lielāka uzmanība jāpievērš drošības lietām," viņš uzsvēra.

Ziemas laikā aukstā ūdenī ķermenis arī ar hidrotērpu atdziest daudz ātrāk, līdz ar to, ja notiek negadījums, tad, peldot līdz krastam, ūdenī ķermenis atdziest ātrāk nekā siltos laika apstākļos. "Līdz ar to sportojot aukstā laikā, ir jāizvēlas tāds attālums, lai nelaimes gadījumā nenāktos ilgi peldēt, lai sasniegtu krastu," stāstīja Aulmanis.

Viņš minēja, ka, iespējams, šajā gadījumā vēja virziens un straume bija nelabvēlīga, un cilvēks nespēja tikt līdz krastam. Tāpat Aulmanis uzsvēra, ka šādos laika apstākļos nevajadzētu ar šo sporta veidu nodarboties iesācējiem.

Jau ziņots, ka sestdien plkst.15.43 Jūras meklēšanas koordinācijas dienests saņēma trauksmes zvanu par kaitbordistu, kurš ir iepūsts jūrā un nav spējīgs vēja dēļ pats saviem spēkiem izkļūt krastā.

Nekavējoties tika uzsākti glābšanas un meklēšanas darbi, kuros tika iesaistīts Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopteri un kuģi, kā arī civilie iedzīvotāji piekrastes apsekošanai. Svētdien jūrā pazudušā sportista meklēšana tika pārtraukta. Viņa meklēšanu turpina brīvprātīgie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!