Foto: F64

Trešdien glābēju palīdzība bijusi nepieciešama kādam vīrietim, kurš bija apmaldījies mežā Kokneses novadā, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukumu glābēji saņēmuši pirms plkst.16. Viņiem ziņots, ka Kokneses pagastā cilvēks bija iegājis dziļi mežā un apmaldījies. Izmantojot auto skaņas signālu un telefoniski uzturot ar cilvēku sarunu, tika norādīta izeja no meža, un cilvēks pēc apmēram trīs stundām atrasts.

Savukārt ceturtdien plkst.7.40 glābēji devās uz Rūpniecības ielu Tukumā, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Ar hidraulisko instrumentu palīdzību glābēji no avarējušās automašīnas atbrīvoja vienu cietušo, kuru nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Kopumā aizvadītajās trijās svētku brīvdienās VUGD Zemgales reģiona brigāde saņēma 11 izsaukumus – vienu uz ugunsgrēku dzēšanu, deviņus uz glābšanas darbiem un vēl viens izsaukums bija maldinājums.

Jau ziņots, ka šī gada Ziemassvētku brīvdienās ugunsdzēsējiem bijis mazāk darba nekā 2018. un 2017. gada Ziemassvētku brīvdienās.

Šogad trijās Ziemassvētku brīvdienās jeb laikā no otrdienas pulksten 6.30 līdz piektdienas pulksten 6.30 Latvijā kopumā dzēsti 27 ugunsgrēki un tajos cietuši divi cilvēki. 2018. gada Ziemassvētku brīvdienās ugunsgrēkos gāja bojā divi cilvēki, bet cieta astoņi, savukārt 2017. gada Ziemassvētku brīvdienās ugunsgrēkos gāja bojā divi, bet cieta seši cilvēki. Pērn un aizpērn Ziemassvētkos gan bija vairāk brīvdienu pēc kārtas nekā šogad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!