Foto: LETA

Salīdzinot ar aizvadītajiem četriem gadiem, šogad aizvadītas traģiskiem notikumiem piepildītas brīvdienas – ugunsgrēkos gāja bojā divi cilvēki, bet četri cilvēki cieta, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola.

2020. gadā svētku brīvdienās ugunsgrēkos tika izglābti septiņi cilvēki, bet deviņi – cieta; 2019. gada ugunsgrēkos izglābts viens cilvēks, bet trīs – cieta; 2018. gadā Ziemassvētku brīvdienās ugunsgrēkos gāja bojā divi cilvēki, bet cieta – astoņi. Savukārt 2017.gadā šajā pašā laika posmā ugunsgrēkos gāja bojā divi, bet cieta seši cilvēki.

Naktī uz pirmdienu ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Krāslavas novada Kombuļu pagastā, kur trīsstāvu mājas dūmvadā dega sodrēji. Notikumā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Svētdienas rītā saņemts izsaukums uz Krustpils ielu Rīgā, kur vienstāva mājā dega sadzīves priekšmeti un būvkonstrukcijas. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās viens cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem.

Sestdien VUGD saņēma izsaukumu uz Jelgavas novada Cenu pagastu – dega dārza māja pilnā platībā. Notikuma vietā tika atrasts viens bojāgājis cilvēks.

Tāpat glābēji saņēma izsaukum uz Lielo ielu Rīgā, kur uz Buļļupes ledus atradās trīs bērni. Šoreiz glābšanas darbi nebija jāveic. Redzot, ka notikuma vietai tuvojas operatīvie transportlīdzekļi, bērni aizbēga. VUGD atgādina, ka atrasties uz ūdenstilpju ledus ir bīstami.

VUGD saņēma izsaukumu uz Turaidas ielu Siguldā, kur bija avarējis pasažieru autobuss. Transportlīdzeklis bija ieslīdējis grāvī un sasvēries uz vienu pusi, kas radīja problēmas atvērt durvis. Ugunsdzēsēji atraka sniegu no autobusa aizmugurējām durvīm un palīdzēja izkļūt no autobusa sešiem cilvēkiem.

Naktī uz sestdienu glābēji steidzās uz Kastaņu ielu Salaspilī, kur dega divstāvu dzīvojamā māja. Notikumā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem.

Piektdien saņemts izsaukums uz Mālkalnes prospektu Ogrē – piecstāvu mājas piektā stāva dzīvoklī dega dīvāns un grīda. No ēkas tika evakuēti seši cilvēki. Piedūmotajā dzīvoklī tika atrasts cilvēks, kurš bija gājis bojā. Iespējamais ugunsgrēka iemesls saistīts ar neuzmanīgu smēķēšanu. Dūmu detektors mājoklī nebija uzstādīts.

Ceturtdien saņemts izsaukums uz Smiltenes novada Blomes pagastu, kur mežā bija apmaldījies cilvēks. Sazinoties ar apmaldījušos cilvēku pa mobilo tālruni, viņš tika atrasts.

Ropažu pagastā dega vienstāva dzīvojamā māja pilnā platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās divi cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem.

Glābēji saņēma izsaukumu uz Strādnieku ielu Daugavpilī, kur dega trīs šķūņi. Ugunsgrēka iespējamais iemesls pie būvēm izmestie nenodzēstie pelni.

VUGD steidzās uz izsaukumu Rēzeknes novada Vērēmu pagastā, kur dega šķūnis. Pirms VUGD ierašanās no blakus ēkas evakuējās viens cilvēks. Ugunsdzēsējiem izdevās no liesmām nosargāt blakus esošo dzīvojamo māju.

Tāpat glābēji steidzās uz Riekstu ielu Daugavpilī, kur dega vienstāva dzīvojamā māja. Pirms VUGD ierašanās viens cilvēks bija evakuējies pa ēkas logu. Dūmu detektors mājoklī nebija uzstādīts.

Tāpat saņemts izsaukums uz Dienvidkurzemes novada Medzes pagastu, kur dega saimniecības ēka.

Kopumā aizvadītajās diennaktīs VUGD saņēma 211 izsaukumus – 57 uz ugunsgrēku dzēšanu, 112 uz glābšanas darbiem, bet 42 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!