Rīgā Ziemassvētku pabalstu šogad saņēmušas jau 27 117 personas, kopsummā tam tiks izlietoti 1 479 639 lati, informēja Rīgas domes Labklājības departamentā.
Ziemassvētku pabalsts tiek piešķirts ar mērķi sniegt vienreizēju materiālu atbalstu bērniem, vecuma vai invaliditātes pensijas saņēmējiem un personām, kuras saņem valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu invalīdam kopš bērnības.

Kā ziņots, līdz 15.decembrim varēja pieteikties uz vienreizējā Ziemassvētku pabalsta saņemšanu. Pabalstu varēja saņemt personas, kuras deklarējušas pamata dzīvesvietu Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā.

Pabalstu 100 latu apmērā var saņemt bērni invalīdi, ar celiakiju slimi bērni, bērni, kuriem nav noteikta invaliditāte un kuri saņem valsts atbalstu, un invalīdi, kuri saņem valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu invalīdam kopš bērnības.

Bērni no ģimenes, kuras ienākumi pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz 90 latu katram ģimenes loceklim mēnesī, un atsevišķi dzīvojoši vecuma vai invaliditātes pensijas saņēmēji, ja viņa ienākumi pēdējo sešu mēnešu laikā nepārsniedz 120 latu mēnesī, var saņemt 50 latu pabalstu.

Vecuma vai invaliditātes pensijas saņēmēji, kas dzīvo ģimenē, kurā ir tikai vecuma vai invaliditātes pensijas saņēmēji, un viņu ienākumi pēdējo sešu mēnešu laikā nepārsniedz 90 latus katram ģimenes loceklim mēnesī, vai vecuma vai invaliditātes pensijas saņēmēji, kas dzīvo ģimenē, kurā ir vismaz viena darbspējīga persona, un ģimenes locekļu ienākumi pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz 90 latus katram ģimenes loceklim mēnesī, var saņemt 50 latu pabalstu.

Pabalsts tiks izmaksāts līdz 27.decembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!