Foto: Publicitātes attēli

Valdība otrdien plāno lemt par Ziemassvētku tirdziņu organizēšanu "zaļajā" režīmā, pēc koalīcijas sadarbības sanāksmes pauda premjers Krišjānis Kariņš (JV).

Premjers norādīja, ka šis jautājums ilgstoši bijusi diskusija starp divām ministrijām, bet tagad vienošanās ir panākta un tirdziņi drīkstēs notikt "zaļajā" režīmā.

Par to otrdien vēl plānots lemt valdības sēdē.

Iepriekš Ekonomikas ministrijā (EM) skaidroja, ka Operatīvās vadības grupas (OVG) formātā panākta konceptuāla vienošanās Covid-19 pandēmijas apstākļos tomēr atļaut rīkot Ziemassvētku tirdziņus.

Starp tirgotājiem būs jāievēro trīs metru distance un tirdziņu laukumus nāksies norobežot, taču ne ar masīviem žogiem, skaidroja ministrijā.

Iecerēts, ka EM neregulēs maksimāli pieļaujamo tirgotāju skaitu, jo to lemšot katra pašvaldība. Saskaņā ar konceptuālo vienošanos, Ziemassvētku tirdziņos drīkstēs pārdot arī pārtikas produktus un dzērienus.

Jau ziņots, ka pašlaik spēkā esošais regulējums nosaka, ka laikā līdz nākamā gada 11. janvārim ir aizliegta organizēta ielu tirdzniecība, tostarp Ziemassvētku tirdziņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!