Ziemeļīrijas pilsētā Lisburnā piekautais vīrietis no Latvijas, kuram uzbruka nacionālo atšķirību dēļ, šīs nedēļas sākumā izrakstīts no slimnīcas, informēja Ārlietu ministrijas pārstāve Diāna Eglīte.
Eglīte apstiprināja medijos izskanējušo informāciju, ka Lisburnā noticis uzbrukums, kurā cietušais guvis galvas un acs traumas un ievietots slimnīcā.

Pēc ĀM pārstāves teiktā, Ziemeļīrijas policija sniedz ierobežota apjoma informāciju, pamatojoties uz datu aizsardzību. Divām personām, kas bija aizturētas saistība ar šo atgadījumu jau izvirzītas apsūdzības.

Policijai nodoti Latvijas vēstniecības kontakti ar lūgumu tos nodot cietušajam vīrietim, ja viņam nepieciešama Latvijas pārstāvniecības palīdzība, piebilda Eglīte.

Aizvadītās nedēļas nogalē vairākās Ziemeļīrijas pilsētās nacionālistisku motīvu dēļ notikuši uzbrukumi viesstrādniekiem no Austrumeiropas, vienā no kuriem cietis arī kāds vīrietis no Latvijas, ziņoja laikraksts "Neatkarīgā".

Ziemeļīrijas policija patlaban izmeklē trīs nacionālistisku motīvu vadītus uzbrukumus austrumeiropiešu imigrantiem. 25.jūnijā agri no rīta Karrikas pilsētā ļaunprātīgi aizdedzināta ēka, kurā mitinājās viesstrādnieki no Polijas, ziņoja laikraksts "Belfast Telegraph".

Liesmas bija izraisījusi pie ēkas novietota degvielas kanna. Par laimi, negadījumā neviens necieta. Vietējie ugunsdzēsēji norāda, ka nama iemītniekiem ir laimējies, jo stiprais piedūmojums viņiem varēja būt letāls.

Savukārt Kastledovsonas pilsētā svētdien kāds vīrietis uzbruka viesstrādniekam no Lietuvas, kurš tobrīd atradās savās mājās. Lietuvieša namu uzbrucēji vēlāk aizdedzināja. Iespējamais uzbrucējs tika aizturēts, tomēr viņu drīz vien pret drošības naudu atbrīvoja.

Raidorganizācija BBC ziņoja, ka Ziemeļīrijā no 23. līdz 25.jūnijam kopumā bijuši seši nacionālistu izraisīti incidenti. Vairākām ēkā Belfāstā, kur dzīvo ieceļotāji no Lietuvas, izsisti logi, vēl kādai mājai siena noķēpāta ar krāsu.

Sestdien Ziemeļīrijas pilsētā Lisburnā divi 24 gadus veci vīrieši ar beisbola nūjām uzbruka kādam vīrietim no Latvijas. Uzbrukuma upuris guva smagu acs traumu un vairākus citus ievainojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!