Foto: AFP/Scanpix/LETA
Pagājušajā nedēļā Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī stacionēts Covid-19 inficētais, apstiprināja Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Viola Grinvalde.

Viņa norādīja, ka tas ir pirmais Covid-19 pacients, kas ievietots Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī. Nepieciešamības gadījumā slimnīca var uzņemt 40 Covid-19 slimniekus.

Pacients, pēc nogādāšanas slimnīcā no citas pilsētas ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu (NMPD), ievietots speciāli piemērotā, izolētā palātā. Grinvalde norādīja, ka 11.septembrī pacientam tika apstiprināta Covid-19 diagnoze un viņš turpina ārstēšanos slimnīcā, ievērojot visus karantīnas noteiktos ierobežojumus un piesardzības pasākumus. Pacienta slimības gaita norit viegli, piebilda Grinvalde.

Viņa uzsvēra, ka slimnīcas vadība ir sazinājusies ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC) un turpmākās darbības veic atbilstoši sniegtajām rekomendācijām. "Slimnīcas darbība netiek pārtraukta un visi pakalpojumi tiek nodrošināti, jo pacients ir izolēts no pārējiem slimnīcas pacientiem," sacīja Grinvalde.

Uz jautājumu, vai no Covid-19 ir izārstējusies slimnīcas ārstniecības persona, kurai augusta beigās tika konstatēta inficēšanās ar Covid-19, Grinvalde norādīja, ka viņa nav tiesīga sniegt šādu informāciju.

Konstatējot ārsta inficēšanos ar Covid-19, Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā uz laiku bija pārtrauktas plānveida operāciju veikšana. Grinvalde norādīja, ka tagad plānveida operācijas ir atjaunotas pilnā apjomā.

Saskaņā ar SPKC datiem patlaban Ventspilī ir reģistrēti viens līdz pieci Covid-19 saslimšanas gadījumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!