Foto: Shutterstock
Ārkārtas domes sēdē Talsu pašvaldības deputāti izteikuši neuzticību "Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas" valdes loceklei un Talsu filiāles vadītājai Kristīnai Bidzānei.

Tā kā "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" dalībnieki ir piecas pašvaldības – Ventspils, Talsi, Roja, Dundaga un Mērsrags – Talsu novada domes lēmumā pašvaldības kapitāla daļu turētājam Aivaram Lācarum uzdots dalībnieku sapulcē rosināt Kristīnas Bidzānes atsaukšanu no "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" valdes locekļa amata un balsot par to.

Deputāti šādu lēmumu pieņēmuši, jo pēdējo nedēļu laikā informatīvajā telpā tiek publiskoti fakti par vairākām ārkārtas situācijām "Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas" Talsu filiālē. "Par Talsu filiāli atbildīgā valdes locekle situāciju nekontrolē un nespēj rast izeju no tās. Talsu novada pašvaldība un dome uzskata, ka tādejādi tiek nodarīts kaitējums "Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas" Talsu filiāles un Talsu novada publiskajam tēlam," teikts deputātu pieprasījumā.

Pirmdien, 6. jūnijā, Talsu novada domes Sociālo un veselības jautājumu komitejas sēdes slēgtajā daļā deputāti tikās ar Bidzāni un pārrunāja plašsaziņas līdzekļos izskanējušo gadījumu, kad sieviete slimnīcas palātā izdarīja pašnāvību, kā arī gadījumu, kad kāds vīrietis pēc gūtas traumas nogādāts slimnīcā, pēc palīdzības sniegšanas tika sūtīts mājās, kur viņš nomiris.

Deputāti norāda, ka informācija no filiāles vadītājas un plašsaziņas līdzekļos sniegtie komentāri neviesa uzticību par labas prakses principu ievērošanu slimnīcā, kā rezultātā filiāles un visas reģionālās slimnīcas publiskais tēls ir ievērojami pasliktinājies, pacientu uzticība ārstnieciskā procesa kvalitātei ir izteikti mazinājusies, turklāt situāciju izlabot tuvākajā laikā vai pat vidējā termiņā ir neiespējami.

Talsu novada domes deputātu vairākums uzskata, ka Bidzāne ir zaudējusi Talsu novada domes un pašvaldības kā "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" 11,09906 % kapitāla daļu īpašnieces uzticību un ir atsaucama no valdes locekļa amata ar iemeslu – pienākumu nepienācīga izpilde, nespēja vadīt sabiedrību, kaitējuma nodarīšana sabiedrības interesēm, kā arī uzticības zaudēšana.

Par neuzticības izteikšanu Kristīnai Bidzānei balsoja 12 Talsu novada domes deputāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!