Foto: DELFI Aculiecinieks

Lai nodrošinātu Ziemeļu nākotnes foruma dalībnieku drošību un netraucētu pārvietošanos, trešdien un ceturtdien Rīgā atsevišķos ielu posmos un ielās tiks ierobežota vai slēgta transportlīdzekļu un gājēju satiksme, informē Drošības policija.

Plānots, ka Ziemeļu nākotnes forumā piedalīsies ap 100 cilvēku. Ziemeļvalstu, Baltijas valstu un Lielbritānijas amatpersonu un ekspertu diskusijā jeb Ziemeļu nākotnes forumā piedalīsies deviņi premjerministri, bet katrā delegācijā paredzēti vidēji desmit cilvēki. Foruma divas galvenās tēmas - zaļās ekonomikas konkurētspējas nodrošināšana un digitālās plaisas mazināšana - tiks apspriestas apaļā galda diskusijās, kurās valstis pārstāvēs arī speciāli pieaicināti referenti.

Šī pasākuma laikā trešdien no plkst.18.30 līdz plkst.19 kustība tiks slēgta Kuģu ielā, Trijādības ielā, Raņķa dambī, posmā no Trijādības ielas līdz Daugavgrīvas ielai, Daugavgrīvas ielā posmā no Kalnciema ielas līdz Raņķa dambim, Kalnciema ielas posmā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Daugavgrīvas ielai.

Tāpat slēgta kustība būs Krišjāņa Valdemāra ielas posmā no Kalnciema ielas līdz Elizabetes ielai, Elizabetes ielas posmā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Tērbatas ielai, Tērbatas ielas posmā no Elizabetes ielas līdz Brīvības bulvārim un Brīvības bulvārī posmā no Merķeļa ielas līdz Elizabetes ielai.

No plkst.19.50 līdz plkst.20.10 kustība būs slēgta Brīvības bulvārī, posmā no Merķeļa ielas līdz Elizabetes ielai, Elizabetes ielās posmā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Tērbatas ielai, Krišjāņa Valdemāra ielas posmā no Elizabetes ielas līdz Kalnciema ielai, Kalnciema ielas posmā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Dreiliņu ielai.

No plkst. 21.50 līdz plkst. 22.15 kustība būs slēgta Kalnciema ielas posmā no Dreiliņu ielas līdz Daugavgrīvas ielai, Daugavgrīvas ielas posmā no Kalnciema ielas līdz Raņķa dambim, Raņķa dambī, posmā no Daugavgrīvas ielas līdz Trijādības ielai, Trijādības ielas posmā no Raņķa dambja līdz Kuģu iela, Kuģu ielas posmā no Trijādības ielas līdz namam Kuģu ielā 15.

Savukārt ceturtdien laika posmā no plkst. 7.20 līdz plkst. 9.40 kustība būs slēgta Kuģu ielas posmā no Trijādības ielas līdz namam Kuģu ielā 15, nobrauktuvē no Akmens tilta, uz Akmens tilta abos virzienos, Grēcinieku ielā, posmā no 11.novembra krastmalas līdz Mārstaļu ielai.

Drošības policija informē, ka tiks organizēta satiksmes regulēšana atsevišķos ielu krustojumos, kuri ietilpst delegāciju pārvietošanās maršrutos.

Pasākuma norises sabiedrisko kārtību savas kompetences ietvaros uzraudzīs Rīgas pašvaldības policija, Valsts policija un Drošības policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!