Ziņots, ka pagājušajā piektdienā Rīgas pašvaldības policija (RPP) Ziepniekkalnā atrada pie veikala pamestu būri, kurā atradās balta žurka un zīmīte, kas liecina, ka dzīvnieku sauc Sveta. Pēc neilgas viesošanās dzīvnieku patversmē "Ulubele" mājdzīvnieks atradis jaunas mājas Rīgā, ziņots patversmes "Twitter" kontā.

Kā vēsta "Ulubele", žurkai patversmē nenācās uzkavēties ilgi, jo 1. jūnijā tā devās uz savām jaunajām mājām Rīgā.

Piektdien, 28. maijā, pulksten 6.34 RPP Zemgales pārvaldes darbinieki, patrulējot Ziepniekkalnā, pamanīja pie kāda vietējā pārtikas veikala pamestu mājdzīvnieku būri. Likumsargi devās pārbaudīt būra saturu. Tajā tika atrasta baltas krāsas žurka. Pie būra bija pielikta lapiņa, uz kuras uzrakstīts "Sveta".

Kārtības sargi nevienu personu apkārtnē nesastapa. Sazinoties ar policijas dežūrdaļu, pieņemts lēmums pamesto mājdzīvnieku nogādāt Dr. Beinerta Veterinārā Klīnika.

RPP atgādina, ka mājdzīvnieku īpašnieki ir atbildīgi par savu mīluļu labturību. Arī situācijās, kurās dažādu iemeslu dēļ tā īpašnieks vairs nespēj parūpēties par mājdzīvnieku, tam ir jāatrod jauns saimnieks. Nav pieļaujamas situācijas, kurās mājdzīvnieks tiek atstāts bezpalīdzīgā stāvoklī vai tam kādā citā veidā tiek kaitēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!