Foto: DELFI
Nevienam no iepriekš ar Covid-19 saslimušajiem evaņģēliskās kristiešu draudzes nakts patversmes "Zilais Krusts" klientiem vairs nav saslimšanas pazīmju un viņi drīzumā izies arī atkārtotu Covid-19 testu.

"Šobrīd pazīmes liecina par to, ka nevienam no iepriekš Covid-19 pozitīviem klientiem "Zilajā krustā" vairāk nav saslimšanas pazīmju. Viņi drīzumā izies arī atkārtotu testēšanu," tā piektdien preses konferencē informēja Rīgas Domes Labklājības departamenta Sociālās pārvaldes priekšnieks, direktora vietnieks Mārtiņš Moors.

Viņš norādīja, ka situācija normalizējās un līdz šim ieviestie pretepidēmijas izplatīšanās pasākumi ir rezultatīvi.

Moors norādīja, ka patversmes klienti izmanto arī Nacionālo bruņoto spēku uzslietās teltis. Viens no risinājumiem ir patversmes klientu retināšana, lai klienti varētu ievērot fizisko distanci.

Lai spētu nodrošināt patversmes klientiem fiziskās distancēšanās iespēju, paplašinot dzīvesvietu, Rīgas pašvaldība šonedēļ sākusi pirkt papildu 44 vietas patversmju pakalpojumu nodrošināšanai klientiem.

Runājot par saslimšanas gadījumu sociālās aprūpes centrā "Stella Maris", Moors atklāja, ka ar Covid-19 saslimusī aprūpes centra kliente patlaban atrodas slimnīcā.

Savukārt darbinieki un pārējie pansionāta klienti, kas atzīti par saslimušās klientes kontaktpersonām, atrodas pašizolācijā un ievēro visus drošības pasākumus.

Moors uzsvēra, ka svarīgi sociālo pakalpojumu sniedzējiem, piemēram, pansionātiem un patversmēm būt gataviem maksimāli izolēt un distancēt tos klientus, kam ir saslimšanas pazīmes vai arī jau apstiprināta saslimšana.

Jau ziņots, ka evaņģēlisko kristiešu draudzes nakts patversmē "Zilais Krusts" konstatēts kopumā 31 koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 saslimušais. 4. aprīlī viens no patversmes "Zilais krusts" klientiem, kuram bijis pozitīvs Covid-19 tests, mira. Mirušajam bijušas vairākas hroniskas saslimšanas.

Klients uzturējies patversmē un nav bijis stacionēts. Tāpat viņam nav bijis izteiktu saslimšanas pazīmju, iepriekš informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Atsaucoties uz Rīgas domes lūgumu, Zemessardzes 1. Rīgas brigāde uzslēja izvēršamo telti ar apgaismojuma un apsildes elementiem patversmes teritorijā, lai nošķirtu veselos karantīnai pakļautos klientus no jau apstiprinātajiem Covid-19 pacientiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!