Foto: LETA

Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žozē Manuels Barrozu ar izteikumiem par Eiropas Savienības (ES) krīzes pārvarēšanu kā nacionālu valstu federācijaiir nodarījis kaitējumu ES tēlam, trešdien žurnālistiem sacīja Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Roberts Zīle (NA).

EP deputāts ir pārliecināts, ka šos izteikumus Barrozu ir paudis politisku mērķu vadīts, un kā "aizejošs Eiropas Komisijas prezidents".

"Es neslēpšu savas domas. (..) Viņš vājina Eiropas būtību, bet Eiropa mums ir ļoti svarīga," pauda Zīle.

Šie Barrozu izteikumi nav bijuši saskaņoti ar ES prezidentu Hermanu van Rompeju, tā dēvētās eiro grupas vadītāju Žanu Klodu Junkeru un Eiropas Centrālās bankas prezidentu Mario Dragi. Viņiem visiem šajā jautājumā bijis plānots kopīgs un saskaņots paziņojums, taču šie Barrozu paziņojumi radījuši apmulsumu "eiropiešu un pārējo kolēģu starpā", pastāstīja deputāts.

Jau vēstīts, ka EK prezidents Barrozu pirms pāris nedēļām ikgadējā runā EP paudis - lai ES pārvarētu politisko un ekonomisko krīzi, tai jāattīstās kā nacionālu valstu federācijai.

Barrozu norādīja, ka Eiropai nepieciešams jauns virziens un jaunas idejas, tai būtu jāattīstās kā ES kā valstu federācijai un pieļāva, ka tam varētu būt nepieciešams arī jauns ES līgums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!