Partijas "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) priekšsēdētājs Roberts Zīle paudis satraukumu par tā dēvēto "Krievu pasaules" koncepciju, kura tiekot apspriesta arī Latvijā notiekošajās tā sauktajās "Krievijas tautiešu" konferencēs.
Pēc Zīles domām, šī koncepcija ir bīstams signāls visām Krievijas kaimiņvalstīm ar ievērojamu krievu tautības iedzīvotāju īpatsvaru.

"Koncepcija, saskaņā ar kuru krieviem valstīs ārpus Krievijas ir jākļūst par vienu no stūrakmeņiem tā sauktās "Krievu pasaules" kā alternatīvas Rietumu demokrātijas modelim būvēšanā, vedina domāt par nākotnē iespējamu apzinātu piektās kolonnas veidošanu Krievijas kaimiņvalstīs ar mērķi graut šo valstu suverenitāti un teritoriālo neaizskaramību," uzskata partijas priekšsēdētājs.

Zīle savā paziņojumā norādījis, ka kontekstā ar nesenajiem notikumiem Gruzijā runas par šādas "Krievu pasaules" veidošanu "iegūst visai draudīgu nokrāsu," aicinot Latvijas drošības iestādes pastiprināti pievērsties "Krievu tautiešu" aktivitātēm, bet Eiropas Parlamentu un Latvijas Ārlietu ministriju - aktīvi strādāt pie vienotas un stingas NATO un Eiropas Savienības balstu ārpolitikas veicināšanas attiecībās ar Krieviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!