Veids, kā Ministru prezidents ir uzsācis izmaiņas valdības sastāvā, ir politiski kļūdains, un rada augsni melīgām spekulācijām, kas grauj "Tēvzemei un Brīvībai / LNNK" (TB/LNNK) un tās biedru, kā arī paša Kalvīša un viņa valdības reputāciju, trešdien paziņoja apvienības līderis Roberts Zīle.
"Cilinska pēkšņā virzīšana ministra postenim, vienlaicīgi ar valdības centieniem panākt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja direktora Alekseja Loskutova atlaišanu, rada maldīgu iespaidu, ka šie notikumi ir savstarpēji saistīti. Šāda rīcība apgrūtina Cilinska iespējas gūt sabiedrības uzticību kā profesionālam un neatkarīgam ekonomikas ministram," pauž Zīle.

Viņš uzsvēra, ka "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK vai tās atsevišķiem biedriem nav bijušas nekādas vienošanās ar Kalvīti, kas saistītu izmaiņas valdībā ar citiem valdībā vai Saeimā izskatāmiem jautājumiem.

Arī īpašu uzdevumu ministra ES līdzekļu apguves lietās posteņa likvidēšana ir pāragrs un nepārdomāts solis, uzskata Zīle. Šis jautājums nav bijis iepriekš apspriests, kas neliecina par korektu attieksmi pret koalīcijas partneriem. Normunda Broka atšķirīgais viedoklis

Loskutova jautājumā raida sabiedrībai signālus, ka arī šie notikumi varētu būt savstarpēji saistīti. Ministru prezidenta arguments, kā tādējādi tiek īstenota valsts budžeta līdzekļu taupīšana, neiztur nekādu kritiku, ņemot vērā niecīgās izmaksas, kas nepieciešamas ministra sekretariāta uzturēšanai. Zīle uzskata, ka Broka posteņa likvidēšana ir skatāma vienīgi kontekstā arī ar citu, finansiāli daudz ietilpīgāku īpašu uzdevumu ministru posteņu likvidēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!