Foto: LETA
Nacionālajai apvienībai (NA) ir gana daudz kandidātu tieslietu ministra amatam, piektdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Eiropas Parlamenta deputāts un Nacionālās apvienības (NA) valdes loceklis Roberts Zīle, kā piemērus minot deputātu Dzintaru Rasnaču un Tieslietu ministrijas parlamentāro sekretāru Jāni Bordānu.

NA arī turpmāk saglabās tieslietu jomu. Zīle intervijā norādīja, ka apvienībai ir gana daudz kandidātu, piemēram, Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Bordāns vai deputāts Dzintars Rasnačs (NA). Viņš gan atzina, ka būtu pāragri saukt kādus konkrētus vārdus, par to vēl nav lemts.

Taču Zīle uzsvēra, ka tieslietu ministra Gaida Bērziņa (NA) atkāpšanas no amata valdības darbu nopietni neskars. Tie politologi, kuri pēc Bērziņa demisijas apgalvo pretējo "šoreiz nopietni kļūdās," sacīja Zīle, uzsverot, ka NA turpinās strādāt Valda Dombrovska (V) valdībā. Zīle bilda, ka koalīcijai nereti ir nepieciešami "zināmi satricinājumi", lai pēc tiem varētu turpinās strādāt vēl labāk. "Šādi satricinājumi parasti sapurina koalīciju," sacīja Zīle.

Politiķus uzskata, ka NA un "Vienotībai" izdosies atrisināt nesaskaņas gan ebreju īpašumu ietā, gan citos jautājumos, kuru dēļ atkāpās Bērziņš. Zīle netieši apliecināja, ka "Vienotība" valdības darbā nav respektējusi NA, taču cer, ka situācija mainīsies.

Kā ziņots, ka pēc koalīcijas domstarpībām ebreju kopienas īpašumu restitūcijas jautājumā tieslietu ministrs paziņoja par atkāpšanos no amata. Premjers ceturtdien pieņēma Bērziņa demisiju, viņa vietā uz laiku ieceļot Žanetu Jaunzemi-Grendi.

Premjers Dombrovskis, kurš saņēmis ebreju kopienas vēstuli atrisināt īpašumu jautājumu, uzdevis tieslietu ministram izveidot darba grupu, kas sagatavotu Latvijā esošo nekustamo īpašumu sarakstu, kas 1940.gada 17.jūnijā piederēja ebreju reliģiskajām un sabiedriskajām organizācijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!