Foto: F64
Zināmi apvienības "Vienotība" 10.Saeimas vēlēšanu kandidātu sarakstu līderi.

Saraksti tikšot sadalīti, katrai no apvienībā "Vienotība" ietilpstošajām parijām atvēlot pirmo numuru kādā no vēlēšanu apgabaliem.

Tapis zināms, ka Latgales vēlēšanu apgabalā pirmais numurs būs "Sabiedrības citai politikai" pārstāvim, bijušajam Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītājam Aleksejam Loskutovam.

Rīgas vēlēšanu apgabalā pirmais numurs varētu būt "Pilsoniskās savienības" priekšsēdētājam un Rīgas domniekam Ģirtam Valdim Kristovskim.

Savukārt Zemgales, Kurzemes un Vidzemes vēlēšanu apgabalu pirmie numuri varētu būt domubiedru grupas vadītāja Sarmīte Ēlerte, JL priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa un premjers Valdis Dombrovskis (JL).

Kā ziņots partijas "Jaunais laiks" "Pilsoniskā savienība" un "Sabiedrība citai politikai" ir nolēmušas kopīgi startēt Saeimas vēlēšanās, veidojot apvienību "Vienotība".

Iecerēts, ka "Vienotības" valdē būs 15 locekļi - pa pieciem no katras partijas.

"Vienotībai", kuras dibināšanas kongress būs 6.martā, būs trīs līdzpriekšsēdētāji - apvienībā ietilpstošo partiju vadītāji, kuri koleģiāli lems par jaunu partiju uzņemšanu apvienībā.

"Vienotības" veidotāji ir pārliecināti, ka 10.Saiemas vēlēšanās spēs iegūt tik lielu mandātu skaitu, lai vieni paši varētu veidot nākamo valdību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!