Provizoriskie rezultāti liecina, ka gandrīz pilnībā ir noskaidrojies 9.Saeimas sastāvs.
Saskaņā ar aģentūras LETA rīcībā esošajiem provizoriskajiem rezultātiem no Tautas partijas (TP) Vidzemes apgabalā ievēlēts Aigars Kalvītis, Helēna Demakova, Gundars Bērziņš, Aigars Štokenbergs, Artis Pabriks, Raimonds Pauls, Māris Kučinskis un Vents Armands Krauklis.

No Rīgas apgabala ievēlēts Mareks Segliņš, Vineta Muižniece, Oskars Spurdziņš un Juris Dalbiņš. No Kurzemes apgabala ievēlēts Jānis Lagzdiņš, Aija Barča, Māris Ārbergs un Uldis Briedis. No Zemgales vēlēšanu apgabala ievēlēts Atis Slakteris, Dzintars Ābiķis, Leons Līdums un Imants Valers, savukārt no Latgales ievēlēts Jānis Klaužs, Anta Rugāte un Jānis Eglītis. Kopumā TP 9.Saeimā būs 23 mandāti.

No "Saskaņas centra" (SC) nākamajā Saeimā strādās Nils Ušakovs, Aleksandrs Mirskis, Sergejs Dolgopolovs, Jānis Urbanovičs, Andrejs Klementjevs, Boriss Cilevičs, Artūrs Rubiks, Sergejs Mirskis, Valērijs Agešins, Vitālijs Orlovs, Ivans Ribakovs, Jānis Tutins, Aleksejs Vidavskis, Aleksandrs Golubovs, Martijans Bekasovs, Oļegs Deņisovs un Igors Solovjovs.

Patlaban zināms, ka no Latvijas Pirmās partijas un partijas "Latvijas ceļš" (LPP/LC) vēlēšanu apvienības 9.Saeimā iekļuvuši Inese un Ainārs Šleseri, kā arī Ainars Baštiks, Andris Bērziņš, Karina Pētersone, Ivars Godmanis, Vitālijs Aizbalts, Anatolijs Mackevičs, Jānis Dukšinskis un Dzintars Jaundžeikars.

No Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) ievēlēti Augusts Brigmanis, Visvaldis Lācis, Baiba Rivža, Guntis Blumbergs, Mārtiņš Roze, Andris Bērziņš, Ingmārs Līdaka, Gundars Daudze, Indulis Emsis, Staņislavs Šķesters, Jānis Strazdiņš, Raimonds Vējonis, Viktors Ščerbatihs, Dagnija Staķe, Pēteris Hanka.

Iespējams, no ZZS ievēlēts varētu būt arī Vilnis Edvīns Bresis. Joprojām nav zināms, vai 9.Saeimā ir ievēlēta Ingrīda Ūdre. Viņa Rīgas, Vidzemes, Zemgales un Kurzemes vēlēšanu apgabalos ieņem pēdējo vietu, un zināms, ka arī Latgalē, kur Ūdre startēja ar pirmo numuru, viņa saņēmusi daudzus svītrojumus. ZZS nākamajā Saeimā būs 18 mandāti.

Partijai "Jaunais laiks" (JL) no Rīgas vēlēšanu apgabala deputāta mandātu saņems Ilma Čepāne, Linda Mūrniece, Solvita Āboltiņa, Inguna Rībena un Kārlis Šadurskis. No Vidzemes vēlēšanu apgabala par deputātiem varētu kļūt Sandra Kalniete, Ina Druviete, Ausma Kantāne, Krišjānis Kariņš, Ainārs Latkovskis un Einars Repše, kurš ir līderis visvairāk svītroto 9.Saeimas deputātu kandidātu sarakstā starp visām partijām.

No Latgales vēlēšanu apgabala varētu būt ievēlēta Sarmīte Ķikuste. No Zemgales vēlēšanu apgabala ievēlēti Dzintars Zaķis, Artis Kampars un Jānis Reirs. No Kurzemes vēlēšanu apgabala Saeimas deputātu mandātus varētu saņemt Ingrīda Circene, Silva Bendrāte un Uldis Grava.

No apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK 9.Saeimā varētu būt ievēlēts Māris Grīnblats, Juris Dobelis, Dzintars Rasnačs, Anna Seile, Imants Kalniņš, Pēteris Tabūns un Gunārs Laicāns. No Latgales vēlēšanu apgabala, iespējams, ievēlēts Juris Boldāns. Pagaidām nav īstas skaidrības, vai Saeimā varētu iekļūt partijas priekšsēdētājs Jānis Straume, kurš pagaidām ir "pirmais aiz svītras" Kurzemes vēlēšanu apgabalā.

Savukārt par apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" sešām deputāta vietām ir zināms, ka varētu būt ievēlēts Jakovs Pliners, Vladimirs Buzajevs, Andrejs Kozlovs, Miroslavs Mitrofanovs un Juris Sokolovskis, bet no Vidzemes vēlēšanu apgabala deputātu mandātu varētu saņemt Andris Tolmočovs vai Nikolajs Kabanovs.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija ir provizoriskie rezultāti, bet Centrālā vēlēšanu komisija parlamentā iekļuvušos deputātus nosauks trīs nedēļu laikā.

Kā ziņots, TP, par kuru nobalsoja 19,49% vēlētāju, ieguvusi 23 deputātu vietas. ZZS, par kuru nobalsoja 16,69% vēlētāju, saņems 18 deputātu mandātus. Arī JL, par kuru nobalsoja 16,38% vēlētāju, saņems 18 deputātu mandātus.

SC, par kuru nobalsoja 14,42% vēlētāju, pienākas 17 deputātu vietas.

LPP/LC, par kuru nobalsoja 8,59% vēlētāju, saņems desmit deputātu mandātus, apvienība "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, kas saņēmusi 6,95% vēlētāju atbalstu, iegūs astoņas deputātu vietas, bet apvienība "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā", par kuru nobalsoja 6,02% vēlētāju, - sešas deputātu vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!